KURUNG PURPLE
Friday, February 1, 2013


February...

How time flies. But...

I'm a February lover. Hehe. Time to blow some birthday candles. :)

Selamat Hari Wilayah untuk semua yang bercuti hari ni. Ataupun untuk yang tiba-tiba sakit and yes, you need a doctor. MC MC. Haha.

So... another extended weekend. Yeay!

Hehe. Ok sebenarnya terlalu banyak benda yang nak habaq mai, kisah terpaksa tinggal extra 2 hari lagi dekat Seoul sebab passport hilang la, kisah terambik passport orang lain sampai dia hampir tak dapat boarding la and macam-macam lagi lah. Travel trouble. Hehehe. Pengalaman yang sangat berharga. At least mengajar dan mengingatkan kita semua dan orang-orang sekeliling. Nanti ada masa iols type panjang lebar. Hehe.




Us siblings in Seoul hehe. Youngest brother entah pi mana, washroom kot. Ohh eyebag...

Sekarang ni  memang takde masa, tak boleh nak buat apa-apa sebab royanan terhadap Adi Putra melampau-lampau sangat dah rasanya ni. Hahah. Semalam I slept at 5am. Mentang-mentang hari ni cuti kan. Sebab duk layan cerita "Tentang Dhia". Tsk tsk tsk. Bertabahla sampai "Sehangat Asmara" ni habis. 33 episodes. Hehe.



Tentang Dhia ni cerita 2 tahun lepas. Baru nak terhegeh-hegeh tengok. Haha. What to do. Nasib baik dah ada semua dalam external hard disk. Tinggal nak tengok best scene sajork. Hehe.



And yes, now dalam hati ada taman. Hehe ;p. So I read again and again novel Sehangat Asmara ni. Untuk bagi effect dia more special and romantic, then lit some candles hahahaha. Hmmm ada bau raspberry in my room. Dapnye.

Ok next episode Sehangat Asmara, nanti Rita Rudaini ada pakai baju kurung purple. Cantiknya dia. I met her once masa dekat The Curve. Terserempak kat booth Datin Norjuma nak beli tudung bawal. Hahahaha. Dia nak beli tudung untuk masuk court pasal case dia dengan Aidil kot agaknya. Speku je lah. So I cakap kat dia, Kak Ritaaaaa cantik nye uols ni. Glowing nak mamps kulitnya. And satu lagi, she is so thin and slim and cantik. Pinggang dia adalah sangat kerengga. Sobs. Cantik sungguh ciptaan Allah yang satu ni.




Purple kurung modern. Simple, but nice :). Berkenan dah iols ni. Esok boleh pergi Jakel cari kain kaler ni. Hahaha. Next month boleh la pakai pi opis. Hehehe. Esok beli kain, esok hantar tailor. Hoyeah.

Ni si Rita masam je sebab Adi buat tak kesah je dia pakai baju kurung. She merajuk. Hehe. Haihh bukan ke seronok kalau dalam hati ada cinta?? Hahahaha. Ok itu adalah scripted.

So... selamat berhujung minggu. And mood berbaju kurung is on. Hehehe. Daaa~




Labels:



6:06 PM | 0 comments
Webmistress



Noor Rafidah Jacob
Fida Jacob
Selangor, MY
Chartered accountant
EY Tax Consultant
Kaplan Financial UK
IIUM Alumni
fidajacob@gmail.com

My Photo
For me to know, for you to find out



Media


UTUSAN (Citra Orang Muda)


HARIAN METRO


Featured in JOMJALAN.COM.MY


Malaysia International Tourism Bloggers Conference & Awards ‘MIBTCA’(Winner of Malaysia International Tourism Fashion Blog)


Wishlist


LADAKH


KOMODO ISLAND

 
MOROCCO


NEW YORK


ICELAND

Korean Shooting Locations


 

INCHEON AIRPORT GUESTHOUSE (WILL IT SNOW FOR CHRISTMAS)
SHINDO ISLAND (FULL HOUSE)
PETITE FRANCE (SECRET GARDEN)
YONGPYONG SKI RESORT (WINTER SONATA)
YANGPYEONG ENGLISH VILLAGE (BOYS OVER FLOWERS)
BUKCHON HANOK VILLAGE (PERSONAL TASTE)
NAMI ISLAND (WINTER SONATA)


Footprints

SINGAPORE 23/12/2009
JEJU 29/03/2010
SEOUL 31/03/2010
KRABI 03/10/2010
KK 22/01/2011
MABUL 21/05/2011
SIPADAN 22/05/2011
BANDUNG 02/10/2011
BEIJING 20/01/2012
SEOUL 06/02/2012
KUCHING 17/02/2012
PARIS 26/04/2012
HOLLAND 30/04/2012
BRUSSELS 02/05/2012
ITALY 03/05/2012
UK 06/05/2012
PHUKET cancelled
REDANG cancelled
SINGAPORE 15/09/2012
P'HENTIAN 05/10/2012
VIETNAM 03/12/2012
SEOUL 23/01/2013
JAPAN 23/03/2013
JAKARTA 22/05/2013
BANDUNG 24/05/2013
DUBAI 14/09/2013
TURKEY 16/09/2013
SPAIN 21/09/2013
SWISS 24/09/2013
BALI 08/11/2013
JAKARTA 11/12/2013
BANDUNG 13/12/2013
UMRAH 23/01/2014
HK 13/02/2014
SHENZHEN 16/02/2014
MACAU 18/02/2014
UK 23/02/2014


Travelogue


BEIJING 2012


KOREA 2012
Day 1
Day 2 (Part 1)
Day 3 (Part 1)
Day 4
Day 5 (Part 1)
Day 5 (Part 2)
Day 6 (Part 1)
Day 7 (Part 1)


KUCHING 2012


PARIS 2012
Day 1 & Day 2 (Part 1)
Day 1 & Day 2 (Part 2)
Day 3 (Part 1)
Day 3 (Part 2)
Day 3 (Part 3)


AMSTERDAM 2012


BRUSSEL 2012


VENICE 2012


ROME 2012


SCOTLAND 2012


LONDON 2012


SINGAPORE 2012


PULAU PERHENTIAN 2012


HO CHI MINH 2012


SEOUL 2013


JAPAN 2013


JAKARTA 2013


BANDUNG 2013


DUBAI 2013


TURKEY 2013


BARCELONA 2013


SWISS 2013


BALI 2013


Rewind


Follow Me


Previous

WORDLESS WEDNESDAY - PLAYING WITH SNOW
HELLO MALAYSIA! SAFELY ARRIVED :)
KOREAN COFFEE SHOPS!
KOREA DAY 3 - EMERALD COLOUR
ANYONG YOROBUN! GREETINGS FROM SOUTH KOREA
WORDLESS WEDNESDAY - WINTER VACATION HERE WE GO
HI HANDSOME...
THE IMPOSSIBLE
WHERE WAS I YESTERDAY?
WORDLESS WEDNESDAY - SUMMER SNOW


Label

Misc

CURRENTLY WATCHING

RUNNING MAN



SEHANGAT ASMARA

JUST
FINISHED



TENTANG DHIA

Music



Links

Facebook
Cari Forum
Soompi
Ockoala
Dramabeans
Rebel Souls
EY Malaysia

Credit

designer: Stephanie (kyuusho)
banner: sweetsugar

OLDER POSTS | NEWER POSTS