ONLINE SHOPPING IS ADDICTIVE!
Sunday, October 21, 2012


It all started quite innocently. Hehe. About 4 years ago, I bought Victoria Secret body lotion online and it just appeared at my door!

Eh tapi kan, I think it started way before that ever since I was young enough (about 15 years old kot), I purchased things online. Kekeke. My Japanese drama VCD box set! Dulu-dulu memang semua pakai VCD sajork.

Why oh why.

Kenapa boleh addicted to online shopping eh? Is it any worse than a regular shopping addiction? Tsk tsk, I’m so addicted, I almost don’t leave my house anymore. You can just go online to shop, 24/7 and it is more convenient too. Pakai baju tidur pun boleh shopping, tak ke best tu?

Click click click, then settle! Haha.

Tapi harus diingat, online shopping isn't just handing over cash for things; it’s a packaged process.

You see, you admire, you buy and then you wait. And lepas tu mula lah tak sabar tunggu parcel sampai, berangan about how glorious your new bags, shoes, dress, etc etc, haih banyak la sekarang ni semua benda boleh shopping online.

I didn’t realise I had a problem because so many people around me were doing the same thing too. Hehehehe.

Kat office tu asyik parcel sampai sajork beli baju uols. Every week! Malah sekarang bukan sekadar baju sajork, PHOTOBOOK pun jugak! Hahahaha. One of my colleague yang sangat gila Photobook, ni ayat famous dia tiap kali beli;
Fida, nanti kalau nama I kena page, you pergi mailing room ambik Photobook I tau.
Gituhhhh. Kaedahnya sebab dia jarang kat office. Hahaha.

And now kan uols, banyak sangat vouchers, deals la semua mak nenek ni yang mengarut-ngarut sangat la offer dia. Sedar-sedar terbeli. So how? Iols dah beli banyak sangat ni spa massage voucher, photobook sampai siap expired tak boleh guna dah. Haha. Biasala kupon-kupon ni semua ada redemption period dia. Benci tau.

Ada satu hari tu iols nampak travel bags organizer, pun rasa nak beli. Hilang akal dah ni. Hahah. Nasib masih waras.

Tu belum kira kalau AirAsia sale lagi. Ni lagi hilang akal. Masuk waiting room pun kau gigih jugak tunggu tak tidur-tidur. Hahaha. Selagi tak beli selagi tu tak boleh tidur gamaknya. Haih.

Ok, ni lagi satu hal, uols tahu kan banyak sangat baju-baju jual online. Haha. FashinValet, ThePopLook, Zalora, Zawara, Kiss & Tell, Pretty Chase, BerryBow etc. Just to name a few la. Banyak sangat kaedahnya. Belum campur yang jual direct kat Facebook lagi. Haha.

So nak story mory ni, tak cukup dengan online shopping, tadi iols pi singgah butik Zawara. Baru bukak dekat Section 7 Shah Alam. HQ dia dekat Plaza Damas. Near my office.


  ZAWARA, SHAH ALAM  

Tops dia tersangat la cantik kalau pakai pergi office. Hehe. So hmmm... Apa lagi.


Hehe. Isnin nanti boleh pakai baju baru pergi office! Yeay.

And Zawara ni kan, dia memang famous dengan Ayu Dress. Raya baru-baru ni, memang dia buat promotion besar-besaran. Memang dah berkenan since Raya lagi, tapi tak kesampaian hajat tu. Hehe.



RM199. Cantik tapi... Duit pulak nan hado. Maybe next time la kot. Money money, come to mommy please? Kita try dulu tengok size mana yang sesuai. Hehe. Purple tu S (kena diet dengan gigih kalau nak pakai), blue tu M (pun kena diet dengan gigih). L kalau, besar sangat. Hmmm. Tu yang susah beli baju dah siap ni, ada je la yang tak kena. 



So in the meantime, I'll be hiding my credit card in the freezer! Gaji Jumaat ni, can't wait. Haha.


Labels:



12:11 AM | 2 comments
Webmistress



Noor Rafidah Jacob
Fida Jacob
Selangor, MY
Chartered accountant
EY Tax Consultant
Kaplan Financial UK
IIUM Alumni
fidajacob@gmail.com

Hi everyone! My weakness is pretty things and kindness. Knowledge is of high importance. I believe that everyone has the potential to become the best they can be and that beauty comes within. This is a spot where I'll share with you some of my adventures + my inner thoughts! Oh and don't forget to follow me on instagram! : @fidajacob

My Photo
For me to know, for you to find out



Media


UTUSAN (Citra Orang Muda)


HARIAN METRO


Featured in JOMJALAN.COM.MY


Malaysia International Tourism Bloggers Conference & Awards ‘MIBTCA’(Winner of Malaysia International Tourism Fashion Blog)


Wishlist


LADAKH


KOMODO ISLAND

 
MOROCCO


ARIZONA


ICELAND

Korean Shooting Locations


 

INCHEON AIRPORT GUESTHOUSE (WILL IT SNOW FOR CHRISTMAS)
SHINDO ISLAND (FULL HOUSE)
PETITE FRANCE (SECRET GARDEN)
YONGPYONG SKI RESORT (WINTER SONATA)
YANGPYEONG ENGLISH VILLAGE (BOYS OVER FLOWERS)
BUKCHON HANOK VILLAGE (PERSONAL TASTE)
NAMI ISLAND (WINTER SONATA)


Footprints

MALAYSIA
SINGAPORE
INDONESIA
THAILAND
VIETNAM
MYANMAR
CAMBODIA
PHILIPPINE
SOUTH KOREA
CHINA
JAPAN
INDIA
AUSTRALIA
UNITED ARAB EMIRATES
SAUDI ARABIA
TURKEY
SWITZERLAND
AUSTRIA
SPAIN
FRANCE
SCOTLAND
ENGLAND
NORTHERN IRELAND
IRELAND
HOLLAND
BELGIUM
ITALY
GERMANY
PORTUGAL
LUXEMBOURG
POLAND
MONACO
GREECE
BOSNIA & HERZEGOVINA
CROATIA
HUNGARY
CZECH REPUBLIC
NORWAY
DENMARK
AMERICA

Travelogue


BEIJING 2012


KOREA 2012
Day 1
Day 2 (Part 1)
Day 3 (Part 1)
Day 4
Day 5 (Part 1)
Day 5 (Part 2)
Day 6 (Part 1)
Day 7 (Part 1)


KUCHING 2012


PARIS 2012
Day 1 & Day 2 (Part 1)
Day 1 & Day 2 (Part 2)
Day 3 (Part 1)
Day 3 (Part 2)
Day 3 (Part 3)


AMSTERDAM 2012


BRUSSEL 2012


VENICE 2012


ROME 2012


SCOTLAND 2012


LONDON 2012


SINGAPORE 2012


PULAU PERHENTIAN 2012


HO CHI MINH 2012


SEOUL 2013


JAPAN 2013


JAKARTA 2013


BANDUNG 2013


DUBAI 2013


TURKEY 2013


BARCELONA 2013


SWISS 2013


BALI 2013


Rewind


Follow Me


Previous

JACK & THE BEANSTALK, DISNEYLAND PARIS
CLIMBING GREAT WALL OF CHINA
WORDLESS WEDNESDAY - I AM ME
PARIS DAY 3 : THE LOUVRE
AKU TERIMA NIKAHNYA & WONDER GIRLS LIVE IN MALAYSI...
WORDLESS WEDNESDAY - SEOUL ICE SKATING RINK
BACK FROM THE BEACH
PULAU PERHENTIAN
I'M ON VACATION - BYE!
WORDLESS WEDNESDAY - RED LIGHT DISTRICT


Label

Misc

CURRENTLY WATCHING

RUNNING MAN



SEHANGAT ASMARA

JUST
FINISHED



TENTANG DHIA

Music



Links

Facebook
Cari Forum
Soompi
Ockoala
Dramabeans
Rebel Souls
EY Malaysia

Credit

designer: Stephanie (kyuusho)
banner: sweetsugar

OLDER POSTS | NEWER POSTS