SYOMIR IZWA FOR ZAWARA
Thursday, February 14, 2013



Riwaz Tangerine Orange dress


Testing, testing. Matching pulak kaler baju and handbag? Keke. Mak datins sangat. 

Tadi balik office singgah kejap dekat butik Zawara Section 7 ni semata-mata nak tengok baju Syomir Izwa. Berkenan sungguh. Nak pakainya tak tahu bila. Tapi kita beli dulu lah kot? Karang nanti takde size ke, habis ke, how? Nak tunggu restock pun entah ada entahkan tidak. 

Sebab apa tak menyempat-nyempat sangat terus beli baju ni, sebab fefeeling sangat nak pakai baju Syomir Izwa ni ha. Dia selalu buat baju untuk Yuna. Hehe. Tapi Yuna is tinggi lampai kurus sajork. Kalau exercise and control makan setahun pun confirm takkan dapat kurus macam tu. Pasrah je lah.

So tadi masa pergi ada 5 jenis dress yang boleh la kalau teringin nak buat collection. JOVIAN MANDAGIE punya belum nak mampu milik lagi sebab mahal. Jovian punya price range between RM300 - RM400. Sobs. Tapi cantik. Lagipun tak boleh nak try. Haha. Kena ukur baju di badan sendiri dulu sebab kalau tak, ada je lah yang tak kena. Kecik sangat la besaq sangat la.

So boleh check kat website ZAWARA ni for more info. Harga semua RM249. Yang tak bestnya kalau beli online, tak boleh pergi fitting room. And size yang available kat website dia pun just S & M. Dekat butik dia ada sampai XL uols! Boleh la try sampai rasa muat ok? Hahaha.



 Riwaz dress (2 colours - Maroon & Tangerine orange)






 Syira dress (2 colours - Midnight blue & Salmon)







 Mirza dress (2 colours - Ocean turqoise & Maroon)







  Izmar dress (2 colours - Sweet ivory & Apple green)







  Isymar dress (2 colours - Champaign grey & Tangerine orange)



My personal favorite is Riwaz Maroon dress. Hmmm. Next time lah kot. Sebab tadi TERbeli yang lain; Mirza Maroon dress. Hehe. Helloo Mirza.





Night :)


Credit: ZAWARA


Labels:



1:32 AM | 8 comments
Webmistress



Noor Rafidah Jacob
Fida Jacob
Selangor, MY
Chartered accountant
EY Tax Consultant
Kaplan Financial UK
IIUM Alumni
fidajacob@gmail.com

My Photo
For me to know, for you to find out



Media


UTUSAN (Citra Orang Muda)


HARIAN METRO


Featured in JOMJALAN.COM.MY


Malaysia International Tourism Bloggers Conference & Awards ‘MIBTCA’(Winner of Malaysia International Tourism Fashion Blog)


Wishlist


LADAKH


KOMODO ISLAND

 
MOROCCO


NEW YORK


ICELAND

Korean Shooting Locations


 

INCHEON AIRPORT GUESTHOUSE (WILL IT SNOW FOR CHRISTMAS)
SHINDO ISLAND (FULL HOUSE)
PETITE FRANCE (SECRET GARDEN)
YONGPYONG SKI RESORT (WINTER SONATA)
YANGPYEONG ENGLISH VILLAGE (BOYS OVER FLOWERS)
BUKCHON HANOK VILLAGE (PERSONAL TASTE)
NAMI ISLAND (WINTER SONATA)


Footprints

SINGAPORE 23/12/2009
JEJU 29/03/2010
SEOUL 31/03/2010
KRABI 03/10/2010
KK 22/01/2011
MABUL 21/05/2011
SIPADAN 22/05/2011
BANDUNG 02/10/2011
BEIJING 20/01/2012
SEOUL 06/02/2012
KUCHING 17/02/2012
PARIS 26/04/2012
HOLLAND 30/04/2012
BRUSSELS 02/05/2012
ITALY 03/05/2012
UK 06/05/2012
PHUKET cancelled
REDANG cancelled
SINGAPORE 15/09/2012
P'HENTIAN 05/10/2012
VIETNAM 03/12/2012
SEOUL 23/01/2013
JAPAN 23/03/2013
JAKARTA 22/05/2013
BANDUNG 24/05/2013
DUBAI 14/09/2013
TURKEY 16/09/2013
SPAIN 21/09/2013
SWISS 24/09/2013
BALI 08/11/2013
JAKARTA 11/12/2013
BANDUNG 13/12/2013
UMRAH 23/01/2014
HK 13/02/2014
SHENZHEN 16/02/2014
MACAU 18/02/2014
UK 23/02/2014


Travelogue


BEIJING 2012


KOREA 2012
Day 1
Day 2 (Part 1)
Day 3 (Part 1)
Day 4
Day 5 (Part 1)
Day 5 (Part 2)
Day 6 (Part 1)
Day 7 (Part 1)


KUCHING 2012


PARIS 2012
Day 1 & Day 2 (Part 1)
Day 1 & Day 2 (Part 2)
Day 3 (Part 1)
Day 3 (Part 2)
Day 3 (Part 3)


AMSTERDAM 2012


BRUSSEL 2012


VENICE 2012


ROME 2012


SCOTLAND 2012


LONDON 2012


SINGAPORE 2012


PULAU PERHENTIAN 2012


HO CHI MINH 2012


SEOUL 2013


JAPAN 2013


JAKARTA 2013


BANDUNG 2013


DUBAI 2013


TURKEY 2013


BARCELONA 2013


SWISS 2013


BALI 2013


Rewind


Follow Me


Previous

WORDLESS WEDNESDAY - JAUH
THROWBACK HOLLAND
HOLIDAYS AT HOME
IF I HAD A CHANCE...
AUWW CUTE! HELLO KITTY CAFE
(NOT SO) WORDLESS WEDNESDAY - STILL ON VACATION MO...
KAIN COTTON VIETNAM
VISA OH VISA - MY MISTAKE
KURUNG PURPLE
WORDLESS WEDNESDAY - PLAYING WITH SNOW


Label

Misc

CURRENTLY WATCHING

RUNNING MAN



SEHANGAT ASMARA

JUST
FINISHED



TENTANG DHIA

Music



Links

Facebook
Cari Forum
Soompi
Ockoala
Dramabeans
Rebel Souls
EY Malaysia

Credit

designer: Stephanie (kyuusho)
banner: sweetsugar

OLDER POSTS | NEWER POSTS