IN LOVE WITH KYOTO
Tuesday, April 2, 2013





Alhamdulillah, selamat sampai tanah air tercinta pukul 5.45 pagi tadi. So so so love Japan trip. Hehe. Malam tadi amazing race dekat Jepun dengan 4 beg + 1 payung. Nasib baik tak tertinggal flight kalau tak menangis tak berlagu. 

Banyak sangat benda nak cerita ni tapi penat yang teramat sangat.

1) Tertinggal handbag masa solat dekat one of the shopping mall tapi ada orang return balik! Kalau depa tak return memang sumpah tak perasan handbag tertinggal!

2) Tertinggal 3 paper bags Hard Rock yang ada orang duk pesan masa tengah berhanami dengan pakciks di Tokyo. Barang dalam tu adalah 20,000yen. Almost RM600. Kalau hilang memang nangis sangat-sangat. So iols dah terkedek-kedek jalan nak sampai JR station then suddenly ada orang duk ber ano ano san. Rupanya my shopping bags tertinggal! Tatau macam mana diorang boleh perasan. And jarak from tempat hanami dengan subway tu adalah jauh yer. Sobs. Ni pun tak perasan tertinggal barang sampai la orang dah pulangkan. Keke.

3) The best sushi I've ever tasted in Japan. Thanks to sorang budak student Malaysia yang willing to be our tour guide for 1 day. Haha. 

4) And rupanya roller coaster is a big NO! Sebab turun-turun je mata dah berair and menangis!! Hahahaha. Ya Allah tobat sangat. Penakut tinggi rupanya. Haritu saja try sebab semua orang naik. Rasain loh.

5) Fuji san, maiko chan geisha chan semua alhamdulillah nampak depan mata! Hehe. 

6) And kimutaku san too! My god! 

Ok nanti-nanti lah sambung lagi. Banyak sangat benda jadi ni. Hehe. Penat beramazing race malam tadi tak habis lagi. 





And Kansai...See you again next time. I've had enough of Tokyo. Hahaha. Gituuu. Love Kyoto the most and now dah macam rindu Sakura. Hehe.


Labels: ,



12:19 PM | 7 comments
Webmistress



Noor Rafidah Jacob
Fida Jacob
Selangor, MY
Chartered accountant
EY Tax Consultant
Kaplan Financial UK
IIUM Alumni
fidajacob@gmail.com

My Photo
For me to know, for you to find out



Media


UTUSAN (Citra Orang Muda)


HARIAN METRO


Featured in JOMJALAN.COM.MY


Malaysia International Tourism Bloggers Conference & Awards ‘MIBTCA’(Winner of Malaysia International Tourism Fashion Blog)


Wishlist


LADAKH


KOMODO ISLAND

 
MOROCCO


NEW YORK


ICELAND

Korean Shooting Locations


 

INCHEON AIRPORT GUESTHOUSE (WILL IT SNOW FOR CHRISTMAS)
SHINDO ISLAND (FULL HOUSE)
PETITE FRANCE (SECRET GARDEN)
YONGPYONG SKI RESORT (WINTER SONATA)
YANGPYEONG ENGLISH VILLAGE (BOYS OVER FLOWERS)
BUKCHON HANOK VILLAGE (PERSONAL TASTE)
NAMI ISLAND (WINTER SONATA)


Footprints

SINGAPORE 23/12/2009
JEJU 29/03/2010
SEOUL 31/03/2010
KRABI 03/10/2010
KK 22/01/2011
MABUL 21/05/2011
SIPADAN 22/05/2011
BANDUNG 02/10/2011
BEIJING 20/01/2012
SEOUL 06/02/2012
KUCHING 17/02/2012
PARIS 26/04/2012
HOLLAND 30/04/2012
BRUSSELS 02/05/2012
ITALY 03/05/2012
UK 06/05/2012
PHUKET cancelled
REDANG cancelled
SINGAPORE 15/09/2012
P'HENTIAN 05/10/2012
VIETNAM 03/12/2012
SEOUL 23/01/2013
JAPAN 23/03/2013
JAKARTA 22/05/2013
BANDUNG 24/05/2013
DUBAI 14/09/2013
TURKEY 16/09/2013
SPAIN 21/09/2013
SWISS 24/09/2013
BALI 08/11/2013
JAKARTA 11/12/2013
BANDUNG 13/12/2013
UMRAH 23/01/2014
HK 13/02/2014
SHENZHEN 16/02/2014
MACAU 18/02/2014
UK 23/02/2014


Travelogue


BEIJING 2012


KOREA 2012
Day 1
Day 2 (Part 1)
Day 3 (Part 1)
Day 4
Day 5 (Part 1)
Day 5 (Part 2)
Day 6 (Part 1)
Day 7 (Part 1)


KUCHING 2012


PARIS 2012
Day 1 & Day 2 (Part 1)
Day 1 & Day 2 (Part 2)
Day 3 (Part 1)
Day 3 (Part 2)
Day 3 (Part 3)


AMSTERDAM 2012


BRUSSEL 2012


VENICE 2012


ROME 2012


SCOTLAND 2012


LONDON 2012


SINGAPORE 2012


PULAU PERHENTIAN 2012


HO CHI MINH 2012


SEOUL 2013


JAPAN 2013


JAKARTA 2013


BANDUNG 2013


DUBAI 2013


TURKEY 2013


BARCELONA 2013


SWISS 2013


BALI 2013


Rewind


Follow Me


Previous

SHINKANSEN
KIMONO IN KYOTO?
WORDLESS WEDNESDAY - PINTU SUKA HATI
PINK SAKURA
TOKYO LOVE STORY
WORDLESS WEDNESDAY - FLOWERS
IT'S SPRING!
JAPAN WISHLIST
ISKETAMBOLA AKU DATANG?
WORDLESS WEDNESDAY - HOLLAND WINDMILL


Label

Misc

CURRENTLY WATCHING

RUNNING MAN



SEHANGAT ASMARA

JUST
FINISHED



TENTANG DHIA

Music



Links

Facebook
Cari Forum
Soompi
Ockoala
Dramabeans
Rebel Souls
EY Malaysia

Credit

designer: Stephanie (kyuusho)
banner: sweetsugar

OLDER POSTS | NEWER POSTS