IN LOVE WITH KYOTO
Tuesday, April 2, 2013





Alhamdulillah, selamat sampai tanah air tercinta pukul 5.45 pagi tadi. So so so love Japan trip. Hehe. Malam tadi amazing race dekat Jepun dengan 4 beg + 1 payung. Nasib baik tak tertinggal flight kalau tak menangis tak berlagu. 

Banyak sangat benda nak cerita ni tapi penat yang teramat sangat.

1) Tertinggal handbag masa solat dekat one of the shopping mall tapi ada orang return balik! Kalau depa tak return memang sumpah tak perasan handbag tertinggal!

2) Tertinggal 3 paper bags Hard Rock yang ada orang duk pesan masa tengah berhanami dengan pakciks di Tokyo. Barang dalam tu adalah 20,000yen. Almost RM600. Kalau hilang memang nangis sangat-sangat. So iols dah terkedek-kedek jalan nak sampai JR station then suddenly ada orang duk ber ano ano san. Rupanya my shopping bags tertinggal! Tatau macam mana diorang boleh perasan. And jarak from tempat hanami dengan subway tu adalah jauh yer. Sobs. Ni pun tak perasan tertinggal barang sampai la orang dah pulangkan. Keke.

3) The best sushi I've ever tasted in Japan. Thanks to sorang budak student Malaysia yang willing to be our tour guide for 1 day. Haha. 

4) And rupanya roller coaster is a big NO! Sebab turun-turun je mata dah berair and menangis!! Hahahaha. Ya Allah tobat sangat. Penakut tinggi rupanya. Haritu saja try sebab semua orang naik. Rasain loh.

5) Fuji san, maiko chan geisha chan semua alhamdulillah nampak depan mata! Hehe. 

6) And kimutaku san too! My god! 

Ok nanti-nanti lah sambung lagi. Banyak sangat benda jadi ni. Hehe. Penat beramazing race malam tadi tak habis lagi. 





And Kansai...See you again next time. I've had enough of Tokyo. Hahaha. Gituuu. Love Kyoto the most and now dah macam rindu Sakura. Hehe.


Labels: ,



12:19 PM | 7 comments
Webmistress



Noor Rafidah Jacob
Fida Jacob
Selangor, MY
Chartered accountant
EY Tax Consultant
Kaplan Financial UK
IIUM Alumni
fidajacob@gmail.com

Hi everyone! My weakness is pretty things and kindness. Knowledge is of high importance. I believe that everyone has the potential to become the best they can be and that beauty comes within. This is a spot where I'll share with you some of my adventures + my inner thoughts! Oh and don't forget to follow me on instagram! : @fidajacob

My Photo
For me to know, for you to find out



Media


UTUSAN (Citra Orang Muda)


HARIAN METRO


Featured in JOMJALAN.COM.MY


Malaysia International Tourism Bloggers Conference & Awards ‘MIBTCA’(Winner of Malaysia International Tourism Fashion Blog)


Wishlist


LADAKH


KOMODO ISLAND

 
MOROCCO


ARIZONA


ICELAND

Korean Shooting Locations


 

INCHEON AIRPORT GUESTHOUSE (WILL IT SNOW FOR CHRISTMAS)
SHINDO ISLAND (FULL HOUSE)
PETITE FRANCE (SECRET GARDEN)
YONGPYONG SKI RESORT (WINTER SONATA)
YANGPYEONG ENGLISH VILLAGE (BOYS OVER FLOWERS)
BUKCHON HANOK VILLAGE (PERSONAL TASTE)
NAMI ISLAND (WINTER SONATA)


Footprints

MALAYSIA
SINGAPORE
INDONESIA
THAILAND
VIETNAM
MYANMAR
CAMBODIA
PHILIPPINE
SOUTH KOREA
CHINA
JAPAN
INDIA
AUSTRALIA
UNITED ARAB EMIRATES
SAUDI ARABIA
TURKEY
SWITZERLAND
AUSTRIA
SPAIN
FRANCE
SCOTLAND
ENGLAND
NORTHERN IRELAND
IRELAND
HOLLAND
BELGIUM
ITALY
VATICAN CITY
GERMANY
PORTUGAL
LUXEMBOURG
POLAND
MONACO
GREECE
BOSNIA & HERZEGOVINA
CROATIA
HUNGARY
CZECH REPUBLIC
NORWAY
DENMARK
UNITED STATES

Travelogue


BEIJING 2012


KOREA 2012
Day 1
Day 2 (Part 1)
Day 3 (Part 1)
Day 4
Day 5 (Part 1)
Day 5 (Part 2)
Day 6 (Part 1)
Day 7 (Part 1)


KUCHING 2012


PARIS 2012
Day 1 & Day 2 (Part 1)
Day 1 & Day 2 (Part 2)
Day 3 (Part 1)
Day 3 (Part 2)
Day 3 (Part 3)


AMSTERDAM 2012


BRUSSEL 2012


VENICE 2012


ROME 2012


SCOTLAND 2012


LONDON 2012


SINGAPORE 2012


PULAU PERHENTIAN 2012


HO CHI MINH 2012


SEOUL 2013


JAPAN 2013


JAKARTA 2013


BANDUNG 2013


DUBAI 2013


TURKEY 2013


BARCELONA 2013


SWISS 2013


BALI 2013


Rewind


Follow Me


Previous

SHINKANSEN
KIMONO IN KYOTO?
WORDLESS WEDNESDAY - PINTU SUKA HATI
PINK SAKURA
TOKYO LOVE STORY
WORDLESS WEDNESDAY - FLOWERS
IT'S SPRING!
JAPAN WISHLIST
ISKETAMBOLA AKU DATANG?
WORDLESS WEDNESDAY - HOLLAND WINDMILL


Label

Misc

CURRENTLY WATCHING

RUNNING MAN



SEHANGAT ASMARA

JUST
FINISHED



TENTANG DHIA

Music



Links

Facebook
Cari Forum
Soompi
Ockoala
Dramabeans
Rebel Souls
EY Malaysia

Credit

designer: Stephanie (kyuusho)
banner: sweetsugar

OLDER POSTS | NEWER POSTS