JAPAN WISHLIST
Saturday, March 16, 2013





Next week, Saturday 23 March 2013 we'll be flying to Japan. 7 of us. Girls trip. Rombongan Mak Jemah sekali lagi. Hehe. Basically 95% preparation done.  5% lagi maybe last minute shopping and nak buat sambal ikan bilis sikit untuk bekal dekat Japan nanti. Hehe. My mom yang kena tolong buatkan, sebab kalau buat sendiri satgi lain jadinya. Hahah. I'm not good at cooking -__-. Tak reti masak la senang cerita. But I'm learning now for my own good. 




So we got our JR pass. 7 days pass. One of my friends, dia ni baru balik from Japan September last year. Motip dia nak pergi second time? Hehe. She bought JR pass last year dalam RM1,400. Mahal khen. Sobs. Hmm tapi disebabkan Japanese yen's recent dramatic drop, so jadinya we just have to pay RM976. Still expensive but slightly cheaper. Haha. Tak reti lah iols nak explain. 

Japan ni kan memang masa zaman sekolah dekat Convent dulu lagi memang dah pasang niat; one day, one fine day, I'll be going to Japan. Sebab Yutaka Takenouchi is really my biggest crush ever. Hehe.



Nampak kan Statue of Liberty tu? So that was their meeting point. Hmmm. Disebabkan konsep travel yang jenis alang-alang menyeluk pekasam ni, jadinya nak tak nak, kena lah pergi kat situ untuk bernafas di udara yang sama. Hahaha. Ya ampon. Ataupun mungkin menginjak pada tanah yang sama? Haha #INISEMUAPOYO! 
I'll be waiting here and I will be holding my music sheets.
Hehe. Dia tunggu kat sana uols. So, I should go lah kan? Hahah pengsan. Rindunya HATA san. Mr. Hasegawa Takashi. Kejap lagi ni boleh la korek almari cari vcd box-set cerita With Love ni. My FIRST ever Japanese drama!



With Love OST - Once In a Blue Moon

Once in a blue moon. Something very unusual, that rarely happens. What a wonderful song. It warms my heart.


Credit : Google


Credit : Google

One of my wishlist and one of the things I like the most! Walking under the sakura trees. I've experienced once in Jeju Island and it was amazing. Just standing under the trees and have the petals slowly down on you. Hehe. Romantic kan. Hahah. Dia dah start dah. My friends selalu kata budak ni kalau travel jenis yang feeling terlebih. Haha. What to do. Menikmati keindahan ciptaan Tuhan. Hehe. 



Credit : Google

Doraemon and Nobita. I want to see Sizuka too! And Giant and Suneo. Hahaha. So kiut! Nak beli tiket Museum Doraemon ni punyalah leceh sebab kena beli dekat Japan sana. It is included in our itinerary, so we will terjah. Hopefully ticket museum ni still available lah. Please please. 




Hehehe. Kalau ada Detektif Conan punya museum pun, mesti akan diterjah. Nasib baik takde. Well, I'm a fan of Edogawa Conan. Hahahaha. Komik ni ada dalam my collection daripada Volume #1 - Volume #73 kot latest. Lepastu tak keluar-keluar dah. Almost 3 months duk tunggu punya tunggu punya tunggu. Nan hado. 



Credit : Google


Credit : Google

Fuji San, onegai! Sila tunjukkan muka anda. I wanna see you baby. Tapi kalau lah tak nampak pun, maybe its a hint. Hehe. Hint untuk datang Japan sekali lagi maybe? Tsk tsk tsk. Cantik lah Mount Fuji ni. Kalau tengok depan mata, silap-silap berair mata sebab so pretty.


Credit : Google

Traditional Kyoto. I love all things traditional to be honest. Teringin nak tengok Maiko and Geisha in kimono. Can I try kimono too? Hehe. Macam best je. Tapi macam lambat je proses nak berjalan kalau pakai kimono ni. Langkah kecik-kecik gitu konsep dia. Tsk tsk.



Universal Studio Singapore


Disneyland Paree

Last but not least...

THEME PARKS! We will be going to Universal Studio Japan and Disneysea! I need to find my bunny scarf macam yang pakai dekat Paree ni. Mana eh my mom simpan. Tak jumpa! Tapi kena ada benda ni sebab kata dekat Disneysea kan uols! Haha.  


IF ONLY YOU DREAM YOUR DREAM
-DISNEYLAND PARIS 20 YEARS ANNIVERSARY-


Always believe in your dreams. :)



With love;
Teruterubozu

Hahaha.


Labels: ,



7:07 AM | 21 comments
Webmistress



Noor Rafidah Jacob
Fida Jacob
Selangor, MY
Chartered accountant
EY Tax Consultant
Kaplan Financial UK
IIUM Alumni
fidajacob@gmail.com

My Photo
For me to know, for you to find out



Media


UTUSAN (Citra Orang Muda)


HARIAN METRO


Featured in JOMJALAN.COM.MY


Malaysia International Tourism Bloggers Conference & Awards ‘MIBTCA’(Winner of Malaysia International Tourism Fashion Blog)


Wishlist


LADAKH


KOMODO ISLAND

 
MOROCCO


NEW YORK


ICELAND

Korean Shooting Locations


 

INCHEON AIRPORT GUESTHOUSE (WILL IT SNOW FOR CHRISTMAS)
SHINDO ISLAND (FULL HOUSE)
PETITE FRANCE (SECRET GARDEN)
YONGPYONG SKI RESORT (WINTER SONATA)
YANGPYEONG ENGLISH VILLAGE (BOYS OVER FLOWERS)
BUKCHON HANOK VILLAGE (PERSONAL TASTE)
NAMI ISLAND (WINTER SONATA)


Footprints

SINGAPORE 23/12/2009
JEJU 29/03/2010
SEOUL 31/03/2010
KRABI 03/10/2010
KK 22/01/2011
MABUL 21/05/2011
SIPADAN 22/05/2011
BANDUNG 02/10/2011
BEIJING 20/01/2012
SEOUL 06/02/2012
KUCHING 17/02/2012
PARIS 26/04/2012
HOLLAND 30/04/2012
BRUSSELS 02/05/2012
ITALY 03/05/2012
UK 06/05/2012
PHUKET cancelled
REDANG cancelled
SINGAPORE 15/09/2012
P'HENTIAN 05/10/2012
VIETNAM 03/12/2012
SEOUL 23/01/2013
JAPAN 23/03/2013
JAKARTA 22/05/2013
BANDUNG 24/05/2013
DUBAI 14/09/2013
TURKEY 16/09/2013
SPAIN 21/09/2013
SWISS 24/09/2013
BALI 08/11/2013
JAKARTA 11/12/2013
BANDUNG 13/12/2013
UMRAH 23/01/2014
HK 13/02/2014
SHENZHEN 16/02/2014
MACAU 18/02/2014
UK 23/02/2014


Travelogue


BEIJING 2012


KOREA 2012
Day 1
Day 2 (Part 1)
Day 3 (Part 1)
Day 4
Day 5 (Part 1)
Day 5 (Part 2)
Day 6 (Part 1)
Day 7 (Part 1)


KUCHING 2012


PARIS 2012
Day 1 & Day 2 (Part 1)
Day 1 & Day 2 (Part 2)
Day 3 (Part 1)
Day 3 (Part 2)
Day 3 (Part 3)


AMSTERDAM 2012


BRUSSEL 2012


VENICE 2012


ROME 2012


SCOTLAND 2012


LONDON 2012


SINGAPORE 2012


PULAU PERHENTIAN 2012


HO CHI MINH 2012


SEOUL 2013


JAPAN 2013


JAKARTA 2013


BANDUNG 2013


DUBAI 2013


TURKEY 2013


BARCELONA 2013


SWISS 2013


BALI 2013


Rewind


Follow Me


Previous

ISKETAMBOLA AKU DATANG?
WORDLESS WEDNESDAY - HOLLAND WINDMILL
MONDAY BLUES
THAT WINTER, THE WIND BLOWS
THANK YOU!
WORDLESS WEDNESDAY - SNOW-CAPPED MOUNTAIN
KOREA GRAND SALE 2013 - PART II
A QUICK UPDATE
NEW CANDY PANTS & WEEKEND GETAWAY
WORDLESS WEDNESDAY - RED PHONE BOOTH


Label

Misc

CURRENTLY WATCHING

RUNNING MAN



SEHANGAT ASMARA

JUST
FINISHED



TENTANG DHIA

Music



Links

Facebook
Cari Forum
Soompi
Ockoala
Dramabeans
Rebel Souls
EY Malaysia

Credit

designer: Stephanie (kyuusho)
banner: sweetsugar

OLDER POSTS | NEWER POSTS