LAST DAY AT WORK BEFORE VACATION!
Saturday, December 1, 2012


Friday
30 November 2012

Well, here I am at work and trying to keep my nose into it. But it's my last day in the office until I go on vacation next Monday. And my mind is wandering. Actually, it's pretty much gone. Hehe. Am I the only one out there with this affliction?



But still...

Too many things to finish before I go on my vacation next week. Race against time! Sigh. Takpe, dah siap dah pun semuanya. So, today a friend of mine bagi benda ni;



From Bali, with love. Thank you Aina for the gifts! Hehehe. Kiut kan wood calendar tu. So I cakap dengan my kolig, Ben sebab dia asyik merayau-rayau je ke hulu ke hilir;

"Cantik kan my calendar"

And he replied,

"Yes cantik, but the date there won't change one. You mesti lupa tukar. Hahahaha."

Ya right, Ben. Kekeke. Whateverlah. We'll see! Hehehe. Tapi betul kot si Ben ni cakap. Sebab iols memang jenis pelupa orangnya. Hehe.

So, ke mana kita kali ni? Dekat-dekat je uols. Vietnam. Ho Chi Minh! Rombongan Cik Kiah betul ni. 31 orang. Pengsan. Dekat banner pun siap tulis Rombongan Cik Kiah ke Vietnam! Hahahaha. My mom yang nak letak tu. Tah pape. Layankan je. Hehe. Kalau dah ke Vietnam tu apa lagi? Shopping time la. Hehe.

Orang kata Vietnam ni segala mala kain ada. Lepastu pulak, kena la dengan Cik Pida ni dia suka tempah baju. So memang tak sabar nak pi sana shopping kain. Hehe. Kebetulan haritu I went to Jakel Shah Alam and nampak Prada lace ni RM550 for 2 metres. Diulangi RM550, 2 METRES!

Ya Allah, pengsan terus kat situ. Tangan dah pegang-pegang dah ni lace tu sebab berkenan, cantik uols. Tak puas hati punya pasal, so I tanya adik kerja kat Jakel tu;

"Dik mahal sangat ni RM550, 2 meter. Pengsan akak nak membayarnya. Hehe. Tak boleh kurang lagi ke?"

Dia jawab;

"Kalau akak nak saya bagi RM450"

Sobs. RM450??? Surrender la. My parents ada sekali and they said beli kat Vietnam je la. Sana ada kot agaknya. Sebagai anak yang mendengar kata, bye-bye Prada lace. See you again sometime soon.

So at last, I just bought lace yang paling murah je RM15 semeter. Hahahaha. Beli 2 meter RM30. Hehe. Sebab nak buat baju camni for dinner;


Tema fairy tale. Tapi tak payah nak fairy tale sangat lah sebabnya nanti tak pakai. So buat yang boleh pakai hehe. Mula-mula ingat nak buat dress kembang macam Neelofa pakai hahaha. Tapi fikir-fikir balik, lupakan je la niat tu. Nanti, pakai sekali je, tak ke membazir. Hehe.

So, macam mana rupa Prada lace tu yang mahal macam bedil? Hahaha. Macam ni ha;


Ouchh. Cantik!

Cantik kan. Very classic. Siap dah google bagai ni baju macam mana nak buat. Hehe. I like this one,



Tapi pinggang dia very the ramping. How. Haruskah ku sapu sauna cream dengan gigih sekali. Hahaha. Berkenan betul la dengan lace lately sebab selalu tengok Kate Middleton duk pakai lace dress. Cantik betul dia ni.  Suka tengok semua baju-baju dia. Very elegant and sopan. Sweet and demure.



Lepas dah puas tanya orang dan buat sikit research, they said Prada lace ni tak ada kat Vietnam. Lace yang ada pun buruks-buruks sajork!


Kecewanya! Rasa nak terjun dalam bendang bersama kain lace murah seperti di atas! Keke. Prada lace tu ada jual kat Jakarta Bandung sana. Hmmm, thank God I dah beli tiket pi Jakarta. Takde la ralat sangat. Tapi still, frust nyaaaaa!

Good night :(


Labels: , , ,



1:47 AM | 15 comments
Webmistress



Noor Rafidah Jacob
Fida Jacob
Selangor, MY
Chartered accountant
EY Tax Consultant
Kaplan Financial UK
IIUM Alumni
fidajacob@gmail.com

My Photo
For me to know, for you to find out



Media


UTUSAN (Citra Orang Muda)


HARIAN METRO


Featured in JOMJALAN.COM.MY


Malaysia International Tourism Bloggers Conference & Awards ‘MIBTCA’(Winner of Malaysia International Tourism Fashion Blog)


Wishlist


LADAKH


KOMODO ISLAND

 
MOROCCO


NEW YORK


ICELAND

Korean Shooting Locations


 

INCHEON AIRPORT GUESTHOUSE (WILL IT SNOW FOR CHRISTMAS)
SHINDO ISLAND (FULL HOUSE)
PETITE FRANCE (SECRET GARDEN)
YONGPYONG SKI RESORT (WINTER SONATA)
YANGPYEONG ENGLISH VILLAGE (BOYS OVER FLOWERS)
BUKCHON HANOK VILLAGE (PERSONAL TASTE)
NAMI ISLAND (WINTER SONATA)


Footprints

SINGAPORE 23/12/2009
JEJU 29/03/2010
SEOUL 31/03/2010
KRABI 03/10/2010
KK 22/01/2011
MABUL 21/05/2011
SIPADAN 22/05/2011
BANDUNG 02/10/2011
BEIJING 20/01/2012
SEOUL 06/02/2012
KUCHING 17/02/2012
PARIS 26/04/2012
HOLLAND 30/04/2012
BRUSSELS 02/05/2012
ITALY 03/05/2012
UK 06/05/2012
PHUKET cancelled
REDANG cancelled
SINGAPORE 15/09/2012
P'HENTIAN 05/10/2012
VIETNAM 03/12/2012
SEOUL 23/01/2013
JAPAN 23/03/2013
JAKARTA 22/05/2013
BANDUNG 24/05/2013
DUBAI 14/09/2013
TURKEY 16/09/2013
SPAIN 21/09/2013
SWISS 24/09/2013
BALI 08/11/2013
JAKARTA 11/12/2013
BANDUNG 13/12/2013
UMRAH 23/01/2014
HK 13/02/2014
SHENZHEN 16/02/2014
MACAU 18/02/2014
UK 23/02/2014


Travelogue


BEIJING 2012


KOREA 2012
Day 1
Day 2 (Part 1)
Day 3 (Part 1)
Day 4
Day 5 (Part 1)
Day 5 (Part 2)
Day 6 (Part 1)
Day 7 (Part 1)


KUCHING 2012


PARIS 2012
Day 1 & Day 2 (Part 1)
Day 1 & Day 2 (Part 2)
Day 3 (Part 1)
Day 3 (Part 2)
Day 3 (Part 3)


AMSTERDAM 2012


BRUSSEL 2012


VENICE 2012


ROME 2012


SCOTLAND 2012


LONDON 2012


SINGAPORE 2012


PULAU PERHENTIAN 2012


HO CHI MINH 2012


SEOUL 2013


JAPAN 2013


JAKARTA 2013


BANDUNG 2013


DUBAI 2013


TURKEY 2013


BARCELONA 2013


SWISS 2013


BALI 2013


Rewind


Follow Me


Previous

WORDLESS WEDNESDAY - TULIPS
I MISS ITALIA!
PARIS (DAY 3) - OM NOM NOM BERTHILLON ICE CREAM!
WORDLESS WEDNESDAY - VENEZIA
TEAM EDWARD OR TEAM JACOB?
ANOTHER MODERN KURUNG
I NEED SOME SPACE
BUKCHON HANOK VILLAGE - PERSONAL TASTE SHOOTING LO...
WORDLESS WEDNESDAY - MISSING THE SUNSHINE
ISTANBUL AKU DATANG


Label

Misc

CURRENTLY WATCHING

RUNNING MAN



SEHANGAT ASMARA

JUST
FINISHED



TENTANG DHIA

Music



Links

Facebook
Cari Forum
Soompi
Ockoala
Dramabeans
Rebel Souls
EY Malaysia

Credit

designer: Stephanie (kyuusho)
banner: sweetsugar

OLDER POSTS | NEWER POSTS