EARLY BIRTHDAY PRESENT :)
Saturday, February 16, 2013




So tadi I received a parcel. Excited punya pasal, macam biasa I uploaded picture yang kat atas ni to Instagram dengan caption; early birthday present. Hehe. What to do uols, sekarang ni we are living in an era di mana Instagram nih is our photo album. Keke.

Then, my friend Ain, my ex-kolig sebenarnya, dia pun excited jugak and terus whatsapp in few seconds. Sangat pantas. Siap salah eja bagai... BORTHDAYYYY PRESENTTR!! Hahaha. I hate touch screen. Sobs.






Auww. So clever this girl. Bingo Ain! Pandai uols teka. Hahaha. Too obvious lagi pun kan.Well yes, it's a handbag. And no, no one gave me that. Hehe. I've mentioned HERE that one of my favorite thing to do is; online shopping. So, my shopping bag is finally arrived. Hehehe. Sepatutnya, parcel ni sampai end of January hari tu, but then I was away. Out of country. Where was I? Tak lain dan tak bukan, #KoreaAkuDatang! Hehehe.




Handbag biasa-biasa je lah pun. Bukan Prada mahupun Gucci ataupun Vuitton and Balenciaga. No no no.  CHANEL lagiiiii lah a big NO. Sobs. How I wish. Ukur baju di badan sendiri, at the moment memang belum mampu. In future maybe Inshaa Allah. Hehe. Working hard for it. So handbag apa lah agaknya? 





Love the colour. Hehe. Konnichiwa Coachie Coachie, welcome to my closet :). Perfect for my next vacation! Where to?





Yes Japan. Yeayyy! My visa approved baby. Walaupun haritu masa buat tersalah isi form bagai kan. Aaaaaa #JepunAkuDatang! Hehehe. Tak sabarnya! A month to go. Counting days. 

Oklah, nak tidoq! Penat duk layan Running Man tadi. Hahaha. Finally a good laugh. So before zzzz, lets put the mask on. Baaanyakkkkkkkkkk sangat beli masa pergi Korea haritu sebab so damn cheap! Ada lah lebih kurang 50 keping. Tsk tsk tsk bukan sebab apa pun, nak buat stock je ni walaupun stock tahun lepas still tak habis lagi. Keke.

Best pakai benda alah ni, and bila travel pun I always bring one or two. Malam-malam before tidur tak salah kalau nak spend 15 - 20 minutes relax dengan face mask ni. Hehe. Lagipun, it helps to fight wrinkles! Hahaha. Proses penuaan di situ. Does it actually work?





Well, sort of... Hehe. It's no harm to try anyway. Good night :)


Labels: , , , ,



3:58 AM | 12 comments
Webmistress



Noor Rafidah Jacob
Fida Jacob
Selangor, MY
Chartered accountant
EY Tax Consultant
Kaplan Financial UK
IIUM Alumni
fidajacob@gmail.com

My Photo
For me to know, for you to find out



Media


UTUSAN (Citra Orang Muda)


HARIAN METRO


Featured in JOMJALAN.COM.MY


Malaysia International Tourism Bloggers Conference & Awards ‘MIBTCA’(Winner of Malaysia International Tourism Fashion Blog)


Wishlist


LADAKH


KOMODO ISLAND

 
MOROCCO


NEW YORK


ICELAND

Korean Shooting Locations


 

INCHEON AIRPORT GUESTHOUSE (WILL IT SNOW FOR CHRISTMAS)
SHINDO ISLAND (FULL HOUSE)
PETITE FRANCE (SECRET GARDEN)
YONGPYONG SKI RESORT (WINTER SONATA)
YANGPYEONG ENGLISH VILLAGE (BOYS OVER FLOWERS)
BUKCHON HANOK VILLAGE (PERSONAL TASTE)
NAMI ISLAND (WINTER SONATA)


Footprints

SINGAPORE 23/12/2009
JEJU 29/03/2010
SEOUL 31/03/2010
KRABI 03/10/2010
KK 22/01/2011
MABUL 21/05/2011
SIPADAN 22/05/2011
BANDUNG 02/10/2011
BEIJING 20/01/2012
SEOUL 06/02/2012
KUCHING 17/02/2012
PARIS 26/04/2012
HOLLAND 30/04/2012
BRUSSELS 02/05/2012
ITALY 03/05/2012
UK 06/05/2012
PHUKET cancelled
REDANG cancelled
SINGAPORE 15/09/2012
P'HENTIAN 05/10/2012
VIETNAM 03/12/2012
SEOUL 23/01/2013
JAPAN 23/03/2013
JAKARTA 22/05/2013
BANDUNG 24/05/2013
DUBAI 14/09/2013
TURKEY 16/09/2013
SPAIN 21/09/2013
SWISS 24/09/2013
BALI 08/11/2013
JAKARTA 11/12/2013
BANDUNG 13/12/2013
UMRAH 23/01/2014
HK 13/02/2014
SHENZHEN 16/02/2014
MACAU 18/02/2014
UK 23/02/2014


Travelogue


BEIJING 2012


KOREA 2012
Day 1
Day 2 (Part 1)
Day 3 (Part 1)
Day 4
Day 5 (Part 1)
Day 5 (Part 2)
Day 6 (Part 1)
Day 7 (Part 1)


KUCHING 2012


PARIS 2012
Day 1 & Day 2 (Part 1)
Day 1 & Day 2 (Part 2)
Day 3 (Part 1)
Day 3 (Part 2)
Day 3 (Part 3)


AMSTERDAM 2012


BRUSSEL 2012


VENICE 2012


ROME 2012


SCOTLAND 2012


LONDON 2012


SINGAPORE 2012


PULAU PERHENTIAN 2012


HO CHI MINH 2012


SEOUL 2013


JAPAN 2013


JAKARTA 2013


BANDUNG 2013


DUBAI 2013


TURKEY 2013


BARCELONA 2013


SWISS 2013


BALI 2013


Rewind


Follow Me


Previous

MAGIC BOULEVARD
SYOMIR IZWA FOR ZAWARA
WORDLESS WEDNESDAY - JAUH
THROWBACK HOLLAND
HOLIDAYS AT HOME
IF I HAD A CHANCE...
AUWW CUTE! HELLO KITTY CAFE
(NOT SO) WORDLESS WEDNESDAY - STILL ON VACATION MO...
KAIN COTTON VIETNAM
VISA OH VISA - MY MISTAKE


Label

Misc

CURRENTLY WATCHING

RUNNING MAN



SEHANGAT ASMARA

JUST
FINISHED



TENTANG DHIA

Music



Links

Facebook
Cari Forum
Soompi
Ockoala
Dramabeans
Rebel Souls
EY Malaysia

Credit

designer: Stephanie (kyuusho)
banner: sweetsugar

OLDER POSTS | NEWER POSTS