GROUP PHOTO - KOREA 2013
Monday, February 18, 2013



 GYONGBOKGUNG PALACE| January 2013  

Hehe. Finally a group photo.

Last day in Seoul.

Berlatar belakang tempat raja-raja bersiram katanya. Jangan tanya macam mana raja-raja tu mandi sebab rasanya tempat tu adalah sangat open. People can see you gitu.

So, memang sangat Rombongan Cik Kiah ke Korea khen?? Hahah. Ramai! Nak buat macam mana, satu kampung nak ikut. Pakcik-pakcik geng masjid Haji Jacob semuaaaah. Hahaha. Orang tua kan, kadang-kadang dia pun ada perasaan nak berjalan tengok dunia, tapi takde geng and takde orang nak bawak. Seriously I don't mind pun jadi tukang bawak sebab memang family vacation. Fikir macam ni je lah, satu hari nanti pun kita akan tua jugak. Hehe. Lagipun, the more the merrier :)

Mula-mula tu rasa macam confident je nak bawak rombongan Cik Kiah ni sorang-sorang, naik subway turun subway, sesat sana, sesat sini. Ehem konon-konon dah tahu sangat la ni selok belok Korea. Hahah. Nan hado.

Lepas dah fikir-fikir panjang, better kalau ada Malaysia student yang boleh tolong tengok-tengokkan semua orang. Dan yang paling penting, tak sesat barat kat sana nanti and bila communicate takde bunyi ayam itik. And makan pun to my surprise, sedap! Hehe. Senang kerja, tak payah nak pikir banyak. The best part, itinerary pun kita boleh buat sendiri, they just make things easier je lah. It's cheap too. We can't afford travel agent for obvious reason. EXPENSIVE.

So kalau rasa nak guna service budak ni, boleh check CUTI-CUTI KOREA (MUSLIM STYLE). Highly recommended. They helped us A LOT! Allah je lah yang boleh balas jasa budak-budak ni.

Facebook : Click HERE
Blog : Click HERE

And macam biasa kalau takde drama, tak sah. One of the group members lost the passport!! And yes dia tak boleh balik Malaysia. Sobs. Maka dengan itu, terjadi lah drama air mata kejap kat airport. Selalu tengok dalam TV je kan korean drama, scene nangis-nangis kat airport! Hahah. Kali ni memang jadik betul-betul depan mata kepala sendiri.

So what will you do if you lose your passport in South Korea? Nauzubillah.



To be continued...

Labels: ,



8:53 AM | 4 comments
Webmistress



Noor Rafidah Jacob
Fida Jacob
Selangor, MY
Chartered accountant
EY Tax Consultant
Kaplan Financial UK
IIUM Alumni
fidajacob@gmail.com

My Photo
For me to know, for you to find out



Media


UTUSAN (Citra Orang Muda)


HARIAN METRO


Featured in JOMJALAN.COM.MY


Malaysia International Tourism Bloggers Conference & Awards ‘MIBTCA’(Winner of Malaysia International Tourism Fashion Blog)


Wishlist


LADAKH


KOMODO ISLAND

 
MOROCCO


NEW YORK


ICELAND

Korean Shooting Locations


 

INCHEON AIRPORT GUESTHOUSE (WILL IT SNOW FOR CHRISTMAS)
SHINDO ISLAND (FULL HOUSE)
PETITE FRANCE (SECRET GARDEN)
YONGPYONG SKI RESORT (WINTER SONATA)
YANGPYEONG ENGLISH VILLAGE (BOYS OVER FLOWERS)
BUKCHON HANOK VILLAGE (PERSONAL TASTE)
NAMI ISLAND (WINTER SONATA)


Footprints

SINGAPORE 23/12/2009
JEJU 29/03/2010
SEOUL 31/03/2010
KRABI 03/10/2010
KK 22/01/2011
MABUL 21/05/2011
SIPADAN 22/05/2011
BANDUNG 02/10/2011
BEIJING 20/01/2012
SEOUL 06/02/2012
KUCHING 17/02/2012
PARIS 26/04/2012
HOLLAND 30/04/2012
BRUSSELS 02/05/2012
ITALY 03/05/2012
UK 06/05/2012
PHUKET cancelled
REDANG cancelled
SINGAPORE 15/09/2012
P'HENTIAN 05/10/2012
VIETNAM 03/12/2012
SEOUL 23/01/2013
JAPAN 23/03/2013
JAKARTA 22/05/2013
BANDUNG 24/05/2013
DUBAI 14/09/2013
TURKEY 16/09/2013
SPAIN 21/09/2013
SWISS 24/09/2013
BALI 08/11/2013
JAKARTA 11/12/2013
BANDUNG 13/12/2013
UMRAH 23/01/2014
HK 13/02/2014
SHENZHEN 16/02/2014
MACAU 18/02/2014
UK 23/02/2014


Travelogue


BEIJING 2012


KOREA 2012
Day 1
Day 2 (Part 1)
Day 3 (Part 1)
Day 4
Day 5 (Part 1)
Day 5 (Part 2)
Day 6 (Part 1)
Day 7 (Part 1)


KUCHING 2012


PARIS 2012
Day 1 & Day 2 (Part 1)
Day 1 & Day 2 (Part 2)
Day 3 (Part 1)
Day 3 (Part 2)
Day 3 (Part 3)


AMSTERDAM 2012


BRUSSEL 2012


VENICE 2012


ROME 2012


SCOTLAND 2012


LONDON 2012


SINGAPORE 2012


PULAU PERHENTIAN 2012


HO CHI MINH 2012


SEOUL 2013


JAPAN 2013


JAKARTA 2013


BANDUNG 2013


DUBAI 2013


TURKEY 2013


BARCELONA 2013


SWISS 2013


BALI 2013


Rewind


Follow Me


Previous

MALAYSIA INTERNATIONAL TOURISM BLOGGERS CONFERENCE...
EARLY BIRTHDAY PRESENT :)
MAGIC BOULEVARD
SYOMIR IZWA FOR ZAWARA
WORDLESS WEDNESDAY - JAUH
THROWBACK HOLLAND
HOLIDAYS AT HOME
IF I HAD A CHANCE...
AUWW CUTE! HELLO KITTY CAFE
(NOT SO) WORDLESS WEDNESDAY - STILL ON VACATION MO...


Label

Misc

CURRENTLY WATCHING

RUNNING MAN



SEHANGAT ASMARA

JUST
FINISHED



TENTANG DHIA

Music



Links

Facebook
Cari Forum
Soompi
Ockoala
Dramabeans
Rebel Souls
EY Malaysia

Credit

designer: Stephanie (kyuusho)
banner: sweetsugar

OLDER POSTS | NEWER POSTS