KOREA GRAND SALE 2013 - PART II
Tuesday, March 5, 2013





I was supposed to attend training today (Monday; March 4), tapi... I was on medical leave. Sobs.

I woke up at 6.15am, tapi mata macam tak boleh bukak, sangat sakit. Bengkak, berdenyut semua ada. My right eye hurts really bad. Hmmm. Jumpa doctor and she said I got an eye sty. KETUMBIT la senang cerita. Hahaha. Buruk bunyinya. Dah tua-tua ni kena ketumbit, ko pi mengintai siapa? Keke. So my friend said;
KETUMBIT MADE IN TAMBUN!
Hahahahhaa. It is my first time dealing with this ketumbit, so how long will it last? A week? 2 weeks? Sobs.



But then, one of my friends cakap, ketumbit is "IN" now, so not to worry hahahaha. Ishh. Last year, kena chicken pox. Macam-macam. Dah tua-tua ni kena ketumbit la, chicken pox la. So not cool ok. Hehe.

Enough of membebel, haritu dah stori mori pasal KOREA GRAND SALE 2013 - PART I, jom sambung Part II pulak.





LOCATION : MYEONGDONG SHOPPING HEAVEN 


Masa mula-mula pergi Korea, I stayed in Gangnam, tapi masa tu Gangnam belum popular lagi. So, memang quite bosan la duduk sana. Nak pergi Seoul downtown lebih kurang 45 minit naik subway. Tu belum campur sesat barat and belum campur nak kejar last train and belum campur tak boleh nak extend masa shopping. In the end, memang kena tahan taxi sebab pukul 2 pagi baru settle menyoping. Hahah. Girls will always be girls.

2nd and 3rd time in Korea, no more Gangnam Gangnam walaupun tempat dia adalah sangat high end dan oppa-oppa adalah sangat banyak kat area sana. Cuci mata tu boleh, nak menyoping memang nan hado. Mahal. Oleh sebab itu, my favorite place to stay in Korea adalah Myeongdong! Hehe.

Ada apa dengan Myeongdong ni? Meh kita tengok satu-satu.



Samsung Note / Samsung Note II hard case



Samsung S III hard case





Samsung S II hard case





iPhone 5 hard case



iPhone 4 / iPhone 4s hard case


Price range between 5,000KRW - 20,000 KRW. Tengok la design macam mana yang kita pilih. Still murah lagi dari Malaysia. Samsung Note cover kalau kat Malaysia dalam lebih kurang RM80 - RM100. Kat Korea sana boleh dapat dalam RM30. Hehe. Syok. Rasa macam nak beli semua colour, tapi tak tahu kenapa bila dah bawak balik Malaysia, yang ada semua pink. Different tone jah. Haih. Yang lain tu my siblings punya. Beli macam nak buat makan je hard case tu, punyalah banyak. Tsk tsk. Ada yang I beli for my friends as gifts jugak. Hehe.





Hehe So Ji Sub oppa calendar. My sister punya. So cute kan. Tapi tobat la, penat dah pakai calendar macam ni. Last year I bought Korean calendar and letak kat office. Jenuh sangat nak check public holiday. Dalam tu sah-sah public holiday Korea je yang ada. Hahahaha. So, pakai je lah calendar yang client bagi. Senang nak cari cuti mana yang available. So Ji Sub ni ada cafe jugak tau nama dia A TWOSOME PLACE. Hari-hari singgah sebab sebelum nak sampai guest house, memang kena lalu cafe dia ni. So nak tak nak, terpaksa lah masuk minum kopi barang secawan dua. Hehe.







Snail repair eye cream and collagen eye patch. Hehe. Iols tengah mengalami proses penuaan la uols! Hahaha. Takkan nak cucuk tang sana, cucuk tang sini kan. So kita beli anti wrinkle eye cream je lah. Sebenarnya nak mencari anti eye bags, tapi tak jumpa! I have really bad eye bags. And now bengkak pulak ketumbit kan. Haha memang sudah jatuh ditimpa tangga. Lepas satu, satu. 









Mask sheet. Yang ada gambar-gambar retis tu FOC. Masuk je mana-mana cosmetics shop, memang akan dapat. Harga untuk mask sheet ni 10,000 KRW, 20 mask sheets. So lebih kurang RM1.50 sekeping.





Benda-benda mengarut, hehe. Hand and body lotion ni bau dia wangi sangat, so terpaksa beli. Soothing gel ni pulak, pakai setahun pun tak habis-habis. Haha. Punya lah banyak dalam tu. And Yogurt mask, belum sempat nak try lagi.





Kalau siapa-siapa yang pergi Korea, sila beli Sleeping Mask from Laneige ni. Sangat-sangat bagus ok!!! Highly recommended. Pakai and tidoq. Esok bangun cuci.





Makeup pun boleh kalau nak borong sebab murah. Lipstick and blusher tu from Etude. Sangat cute, so terpaksa beli. Hehe. Eye-liner dalam 2,000 KRW. RM6 je. Haha. BB cream pun best. Takde dalam gambar, but I bought one BB cream. 









Antara free gifts yang dapat. Yang atas dearberry ni kapas muka. Senang, boleh bawak pergi travel. Salah satu sebab suka masuk kedai cosmetics kat Korea ni sebab free gifts. Haha. Miniature cute little things.

Oklah itu je. Nanti sambung lagi. Antibiotik is mengantuks.

Hmmm, ketumbit really hurts. :(


Labels: , ,



12:01 AM | 6 comments
Webmistress



Noor Rafidah Jacob
Fida Jacob
Selangor, MY
Chartered accountant
EY Tax Consultant
Kaplan Financial UK
IIUM Alumni
fidajacob@gmail.com

My Photo
For me to know, for you to find out



Media


UTUSAN (Citra Orang Muda)


HARIAN METRO


Featured in JOMJALAN.COM.MY


Malaysia International Tourism Bloggers Conference & Awards ‘MIBTCA’(Winner of Malaysia International Tourism Fashion Blog)


Wishlist


LADAKH


KOMODO ISLAND

 
MOROCCO


NEW YORK


ICELAND

Korean Shooting Locations


 

INCHEON AIRPORT GUESTHOUSE (WILL IT SNOW FOR CHRISTMAS)
SHINDO ISLAND (FULL HOUSE)
PETITE FRANCE (SECRET GARDEN)
YONGPYONG SKI RESORT (WINTER SONATA)
YANGPYEONG ENGLISH VILLAGE (BOYS OVER FLOWERS)
BUKCHON HANOK VILLAGE (PERSONAL TASTE)
NAMI ISLAND (WINTER SONATA)


Footprints

SINGAPORE 23/12/2009
JEJU 29/03/2010
SEOUL 31/03/2010
KRABI 03/10/2010
KK 22/01/2011
MABUL 21/05/2011
SIPADAN 22/05/2011
BANDUNG 02/10/2011
BEIJING 20/01/2012
SEOUL 06/02/2012
KUCHING 17/02/2012
PARIS 26/04/2012
HOLLAND 30/04/2012
BRUSSELS 02/05/2012
ITALY 03/05/2012
UK 06/05/2012
PHUKET cancelled
REDANG cancelled
SINGAPORE 15/09/2012
P'HENTIAN 05/10/2012
VIETNAM 03/12/2012
SEOUL 23/01/2013
JAPAN 23/03/2013
JAKARTA 22/05/2013
BANDUNG 24/05/2013
DUBAI 14/09/2013
TURKEY 16/09/2013
SPAIN 21/09/2013
SWISS 24/09/2013
BALI 08/11/2013
JAKARTA 11/12/2013
BANDUNG 13/12/2013
UMRAH 23/01/2014
HK 13/02/2014
SHENZHEN 16/02/2014
MACAU 18/02/2014
UK 23/02/2014


Travelogue


BEIJING 2012


KOREA 2012
Day 1
Day 2 (Part 1)
Day 3 (Part 1)
Day 4
Day 5 (Part 1)
Day 5 (Part 2)
Day 6 (Part 1)
Day 7 (Part 1)


KUCHING 2012


PARIS 2012
Day 1 & Day 2 (Part 1)
Day 1 & Day 2 (Part 2)
Day 3 (Part 1)
Day 3 (Part 2)
Day 3 (Part 3)


AMSTERDAM 2012


BRUSSEL 2012


VENICE 2012


ROME 2012


SCOTLAND 2012


LONDON 2012


SINGAPORE 2012


PULAU PERHENTIAN 2012


HO CHI MINH 2012


SEOUL 2013


JAPAN 2013


JAKARTA 2013


BANDUNG 2013


DUBAI 2013


TURKEY 2013


BARCELONA 2013


SWISS 2013


BALI 2013


Rewind


Follow Me


Previous

A QUICK UPDATE
NEW CANDY PANTS & WEEKEND GETAWAY
WORDLESS WEDNESDAY - RED PHONE BOOTH
US AT KOREAN TRADITIONAL HOUSE
THE JOY OF SWIMMING
MINIATURE COLOSSEUM
THROWBACK THURSDAY - PULAU PERHENTIAN
KOREA GRAND SALE 2013 - PART I
I WISH FOR...
GROUP PHOTO - KOREA 2013


Label

Misc

CURRENTLY WATCHING

RUNNING MAN



SEHANGAT ASMARA

JUST
FINISHED



TENTANG DHIA

Music



Links

Facebook
Cari Forum
Soompi
Ockoala
Dramabeans
Rebel Souls
EY Malaysia

Credit

designer: Stephanie (kyuusho)
banner: sweetsugar

OLDER POSTS | NEWER POSTS