CINTA JANGAN PERGI
Sunday, April 14, 2013






My new obsession.
Cinta Jangan Pergi
Sabtu & Ahad 
8.30 pm , TV9
Sebab utama, Remy Ishak. Tall, dark and... Sebab kedua, it was directed by Khabir Bhatia. And he has always made his wonderful works to be remembered. Nur Kasih, Sepi, Cinta, just to name a few. Remy Ishak memang my top 1 since forever. Haha. Kalau hollywood pulak, my top 1 adalah Robert Downey Jr. Hehe. And, Iron Man 3 will be released so soon. At the moment, kita boleh layan dulu Oblivion Tom Cruise. The trailer looks so good. And the movie was GOOD! Walaupun tak faham ending. Bahaha. I have always loved and admired TC. Brilliant actor and so gorgeous even now. Hehe. Like my friends always said, Fida sokmo taste yang kertu-kertu. Sobs. Kekeke.


Once upon a time in London! Hehe.

So ok. Bukan nak cerita pasal Oblivion or Tom Cruise pun. Biasalah melencong. Hehe. The best part pasal Cinta Jangan Pergi ni kan, it was beautifully shot in EUROPE. First two episodes dah selamat keluar last week. I was in Melaka bersuka ria jadinya memang dah terlepas premiere. But thanks to TONTON, Cinta Jangan Pergi can now be watched online. Senang sikit hidup tak payah nak berdownload bagai. Episode malam tadi pun terlepas sebab sibuk layan Oblivion. Besok pagi kita Tonton ok. 

Sinopsis Cinta Jangan Pergi lebih kurang macam ni. Si Tiz Zaqyah (Lea Soraya) pergi Europe Trip, alone and she bumped into Remy Ishak (Khalil). Ada lah drama in between bukan senang-senang je si Lea ni nak suka Khalil ok, tapi tu lah orang tua-tua cakap, jangan duk benci sangat, nanti tersuka. Haha. 

Scene yang paling terkesan sangat-sangat kat hati yang satu ni, bila Khalil proposed dekat Interlaken. One of my dreams uols. Tak agak-agak sangat berangan orang nak propose dekat Swiss. Memang akan jadi angan-angan sampai bila-bila lah ni. Kekeke. Well Swiss ni memang my honeymoon destination, tapi rasa macam it won't happen in the near future. Jadinya, rentikan lah angan-angan nak follow Lisa Surihani and Yusry honeymoon kat Swiss ok. Bahaha. So, my friends and I plan to go this year and hopefully jadi kenyataan lah ni. Swiss is so damn expensive, duk buat bajet ikut mana pun, still macam tu jugak. MAHAL sesangat.






Bila tengok Tiz and Remy berlakon dekat Europe ni terus teringat kenangan Europe tahun lepas. We met on a plane to Paris. So macam biasalah, borak sikit-sikit hi hi bye bye and that was it. But we bumped into each other again, kali ni dekat The Curve. And the rest is for me to know. Hehe.

Well, sometimes, things just don't go our way.



Bonjour Paris, why I miss you?


Labels: , , ,



1:23 AM | 9 comments
Webmistress



Noor Rafidah Jacob
Fida Jacob
Selangor, MY
Chartered accountant
EY Tax Consultant
Kaplan Financial UK
IIUM Alumni
fidajacob@gmail.com

My Photo
For me to know, for you to find out



Media


UTUSAN (Citra Orang Muda)


HARIAN METRO


Featured in JOMJALAN.COM.MY


Malaysia International Tourism Bloggers Conference & Awards ‘MIBTCA’(Winner of Malaysia International Tourism Fashion Blog)


Wishlist


LADAKH


KOMODO ISLAND

 
MOROCCO


NEW YORK


ICELAND

Korean Shooting Locations


 

INCHEON AIRPORT GUESTHOUSE (WILL IT SNOW FOR CHRISTMAS)
SHINDO ISLAND (FULL HOUSE)
PETITE FRANCE (SECRET GARDEN)
YONGPYONG SKI RESORT (WINTER SONATA)
YANGPYEONG ENGLISH VILLAGE (BOYS OVER FLOWERS)
BUKCHON HANOK VILLAGE (PERSONAL TASTE)
NAMI ISLAND (WINTER SONATA)


Footprints

SINGAPORE 23/12/2009
JEJU 29/03/2010
SEOUL 31/03/2010
KRABI 03/10/2010
KK 22/01/2011
MABUL 21/05/2011
SIPADAN 22/05/2011
BANDUNG 02/10/2011
BEIJING 20/01/2012
SEOUL 06/02/2012
KUCHING 17/02/2012
PARIS 26/04/2012
HOLLAND 30/04/2012
BRUSSELS 02/05/2012
ITALY 03/05/2012
UK 06/05/2012
PHUKET cancelled
REDANG cancelled
SINGAPORE 15/09/2012
P'HENTIAN 05/10/2012
VIETNAM 03/12/2012
SEOUL 23/01/2013
JAPAN 23/03/2013
JAKARTA 22/05/2013
BANDUNG 24/05/2013
DUBAI 14/09/2013
TURKEY 16/09/2013
SPAIN 21/09/2013
SWISS 24/09/2013
BALI 08/11/2013
JAKARTA 11/12/2013
BANDUNG 13/12/2013
UMRAH 23/01/2014
HK 13/02/2014
SHENZHEN 16/02/2014
MACAU 18/02/2014
UK 23/02/2014


Travelogue


BEIJING 2012


KOREA 2012
Day 1
Day 2 (Part 1)
Day 3 (Part 1)
Day 4
Day 5 (Part 1)
Day 5 (Part 2)
Day 6 (Part 1)
Day 7 (Part 1)


KUCHING 2012


PARIS 2012
Day 1 & Day 2 (Part 1)
Day 1 & Day 2 (Part 2)
Day 3 (Part 1)
Day 3 (Part 2)
Day 3 (Part 3)


AMSTERDAM 2012


BRUSSEL 2012


VENICE 2012


ROME 2012


SCOTLAND 2012


LONDON 2012


SINGAPORE 2012


PULAU PERHENTIAN 2012


HO CHI MINH 2012


SEOUL 2013


JAPAN 2013


JAKARTA 2013


BANDUNG 2013


DUBAI 2013


TURKEY 2013


BARCELONA 2013


SWISS 2013


BALI 2013


Rewind


Follow Me


Previous

THROWBACK THURSDAY - SO MUCH LOVE
WORDLESS WEDNESDAY - TOKYO DISNEYSEA
WHEN IN KYOTO
WONDER GIRLS LOST IN JAPAN??
WEEKEND GETAWAY
BERSELIPAR JEPUN DI JEPUN
WORDLESS WEDNESDAY - SAKURA LOVE
IN LOVE WITH KYOTO
SHINKANSEN
KIMONO IN KYOTO?


Label

Misc

CURRENTLY WATCHING

RUNNING MAN



SEHANGAT ASMARA

JUST
FINISHED



TENTANG DHIA

Music



Links

Facebook
Cari Forum
Soompi
Ockoala
Dramabeans
Rebel Souls
EY Malaysia

Credit

designer: Stephanie (kyuusho)
banner: sweetsugar

OLDER POSTS | NEWER POSTS