SAUNA CREAM
Saturday, January 12, 2013


So lately ni, I slept early. Pukul 10 malam dah tidur. Tak remaja lah kan tidur awal? What to do. Usia makin meningkat. Haha. Cepat sangat ngantuk sekarang ni. Sobs. Lagi satu sebab tidur awal, nak elakkan diri daripada melantak yang bukan-bukan! Hahahaha. Benciiii. Sebab makin lambat tidur, makin lapar. Bila dah lapar tu, mula la nak masak itu, nak makan ini. Now I think I need to start my diet again. Hmmm.

Haritu terbaca blog Akak Senduk kita ni, dia duk cakap pasal produk kecantikan! Hahaha. Krim panas, sapu-sapu sajork terus dapat pinggang ramping bak kerengga katanya! Hahaha. Percaya ke uols produk macam gitu?? Sapu jer, terus kurus. Hahah.

Well, ni nak habaq mai, iols la antara orang-orang yang gigih beli krim kurus nih! Hahahahahahahaha. Bukan satu, malah dah banyak kali ok. Siap suruh and iklankan kat orang lain beli jugak. Sharing is caring katanya. Ni dah nak dekat 10 botol kot guna. Pantang habis je, beli baru. Hehe.

And setiap kali kalau beli tu, I suruh post dekat office. Kekdahnya sekarang ni, orang mailing room opis dah kenal dah siapakah gerangan si Pida Jacob. Ada je parcel sampai!! Kekeke. Pastu bila sampai pulak, bau minyak panas. Ahahahahah.

Ada sekali tu, abang mailing room tanya,

"Awak beli apa ni?? Bau macam minyak panas"

Hahahahah iols hanya mampu tersengih malu. Makin tak betul dah rasanya sekarang ni. Kadang-kadang terfikir, entah apa-apa la yang iols duk beli. Tsk tsk tsk.

Entahla nak kata menjadi ke tidak, I don't know! Kena cuba try tengok. But then, bila pakai tu rasa selesa, so makan pun sikit je. And lepas makan pulak, terus ke toilet! Hahahahaha.

Sapu je kat mana-mana uols nak. Lengan ke, perut ke, pinggang ke. Senang! Hahahah. Ya ampon. Tergelak-gelak masa baca blog Kak Senduk. Kena batang hidung sangat apa yang dia duk kata. Hehe. I love you lah Kak Senduk!!

Tapi rasanya kan, memang ada reduce sikit kot. Seinci dua. Entah ler. Ataupun ilusi optik sajork. Cuma harus diingat la, kalau sapu je tapi melantak tak hengat, memang confirm tak jadi la kan. Pastu jangan la malas nak exercise. Kalau time rajin memang sejam duk atas treadmill, kalau time sendu, berbulan-bulan tak pergi gym! Gitu lah. Jangan di ikut. Haha. Membazir je bayar tapi nan hado. Pergi jarang-jarang. Selalunya kalau gigih pergi gym tu, bila timbang berat naik lebih daripada biasa. Apa nak buat, ni semua usaha untuk mendapatkan figura ahkak Rozita Che Wan. Keke.

Ok dah cukup merepek. So produk yang diceritakan di atas ini adalah;



Lanaesteem Sauna Cream


Hehehe. Sila click SINI untuk butiran yang lebih lanjut. Kak Lana, owner produk ni, baik sesangat. Selalu pos barang dulu walaupun duit tak bank in lagi. Hehe. 


Bye, enjoy your weekend :)


Labels:



1:59 PM | 2 comments
Webmistress



Noor Rafidah Jacob
Fida Jacob
Selangor, MY
Chartered accountant
EY Tax Consultant
Kaplan Financial UK
IIUM Alumni
fidajacob@gmail.com

My Photo
For me to know, for you to find out



Media


UTUSAN (Citra Orang Muda)


HARIAN METRO


Featured in JOMJALAN.COM.MY


Malaysia International Tourism Bloggers Conference & Awards ‘MIBTCA’(Winner of Malaysia International Tourism Fashion Blog)


Wishlist


LADAKH


KOMODO ISLAND

 
MOROCCO


NEW YORK


ICELAND

Korean Shooting Locations


 

INCHEON AIRPORT GUESTHOUSE (WILL IT SNOW FOR CHRISTMAS)
SHINDO ISLAND (FULL HOUSE)
PETITE FRANCE (SECRET GARDEN)
YONGPYONG SKI RESORT (WINTER SONATA)
YANGPYEONG ENGLISH VILLAGE (BOYS OVER FLOWERS)
BUKCHON HANOK VILLAGE (PERSONAL TASTE)
NAMI ISLAND (WINTER SONATA)


Footprints

SINGAPORE 23/12/2009
JEJU 29/03/2010
SEOUL 31/03/2010
KRABI 03/10/2010
KK 22/01/2011
MABUL 21/05/2011
SIPADAN 22/05/2011
BANDUNG 02/10/2011
BEIJING 20/01/2012
SEOUL 06/02/2012
KUCHING 17/02/2012
PARIS 26/04/2012
HOLLAND 30/04/2012
BRUSSELS 02/05/2012
ITALY 03/05/2012
UK 06/05/2012
PHUKET cancelled
REDANG cancelled
SINGAPORE 15/09/2012
P'HENTIAN 05/10/2012
VIETNAM 03/12/2012
SEOUL 23/01/2013
JAPAN 23/03/2013
JAKARTA 22/05/2013
BANDUNG 24/05/2013
DUBAI 14/09/2013
TURKEY 16/09/2013
SPAIN 21/09/2013
SWISS 24/09/2013
BALI 08/11/2013
JAKARTA 11/12/2013
BANDUNG 13/12/2013
UMRAH 23/01/2014
HK 13/02/2014
SHENZHEN 16/02/2014
MACAU 18/02/2014
UK 23/02/2014


Travelogue


BEIJING 2012


KOREA 2012
Day 1
Day 2 (Part 1)
Day 3 (Part 1)
Day 4
Day 5 (Part 1)
Day 5 (Part 2)
Day 6 (Part 1)
Day 7 (Part 1)


KUCHING 2012


PARIS 2012
Day 1 & Day 2 (Part 1)
Day 1 & Day 2 (Part 2)
Day 3 (Part 1)
Day 3 (Part 2)
Day 3 (Part 3)


AMSTERDAM 2012


BRUSSEL 2012


VENICE 2012


ROME 2012


SCOTLAND 2012


LONDON 2012


SINGAPORE 2012


PULAU PERHENTIAN 2012


HO CHI MINH 2012


SEOUL 2013


JAPAN 2013


JAKARTA 2013


BANDUNG 2013


DUBAI 2013


TURKEY 2013


BARCELONA 2013


SWISS 2013


BALI 2013


Rewind


Follow Me


Previous

WORDLESS WEDNESDAY - MABUL ISLAND, SABAH
NOTE TO SELF
WINTER VACATION
BAD GUY
MY NEW CANDY
WORDLESS WEDNESDAY - EUROPE
2013, I WELCOME THEE
NAMI ISLAND - A MOMENT TO REMEMBER :)
(NOT SO) WORDLESS WEDNESDAY - JUST A RANDOM POST
AKTIVITI HUJUNG MINGGU


Label

Misc

CURRENTLY WATCHING

RUNNING MAN



SEHANGAT ASMARA

JUST
FINISHED



TENTANG DHIA

Music



Links

Facebook
Cari Forum
Soompi
Ockoala
Dramabeans
Rebel Souls
EY Malaysia

Credit

designer: Stephanie (kyuusho)
banner: sweetsugar

OLDER POSTS | NEWER POSTS