KOREA GRAND SALE 2013 - PART I
Wednesday, February 20, 2013





Hehe. I know picture above doesn't match the title of my blog entry. Sigh. I blame ORGA for this. Hahah. Tsk tsk sangat teringin meatball Ikea lepas tengok blog si Orga ni ha. So yummehh and finally my craving satisfied! Lagipun, orang kata tak elok teringin lama-lama, nanti kempunan. Keke. 

So ok that's not my point anyway. 

What could be better than 'shop till you drop' at one of world's top shopping heaven? The best shopping paradise that I've experienced so far tak lain dan tak bukan; BICESTER VILLAGE, UK. Keke. Itu memang shop till you... faint! Pengsan seriously. Kesian my friends we have to stop few times sebab iols nak pengsan uols! Itu adalah sangat nightmare. Hehe. 

Just in time of my recent trip to Seoul, Visit Korea Committee just launch Korea Grand Sale 2013! Bagaikan bulan jatuh ke riba gitu kaedahnya. Perfect timing! Hehe. 




Remember that girl? Choo Ji Woo. Winter Sonata Yu Jin and also the promotion ambassador for "Korea Grand Sale 2013". Last year pun dia jugak lah, pose yang sama, poster pun sama, tukar date sajork!

Discounts up to 70% okeh. Crazy. Mental kejap. Daripada taknak beli, akhirnya TERbeli. How? It all ends on February 28 by the way. So, lets shop till you... drop! Hehe. Ayuh kita.




Okeh are you ready? Jom ikut Kak Pida. *Flips tudung bawal* Ahahah. 





First and foremost, I don't think I could resist this. Hehe. My manager bought the same handbag, different colour for RM700++. Dia beli dekat Rabeanco Pavilion la tapinya. Haritu dekat Rabeanco Seoul, rega dia lepas dah convert dalam RM280. Sobs. Mula-mula taknak beli ok, tapi dah last day tuh, gigih sangat menapak sorang-sorang pergi kedai nih. Hahah. Takut termimpi-mimpi dia siang hari gitu. Nak tunggu beli kat Pavilion, memang tak lah. And thank god I bought that bag. Hehe. Very high quality soft lamb leather. Perfect for my errr Jakarta trip? Ekeke. Gilos!













Korean style backpack. Soooo cute and sooo Korean! Hehehe. Selalu tengok teenagers kat sana duk pakai backpack jenis macam ni, nak carik kat Malaysia memang tak jumpa. Maybe ada tapi entahlah tak pernah nampak. So my sister and brothers tergedik-gedik nak sorang satu. Katanya tak Korea la kalau tak beli bag camnih. Fengsan my abah. Price range dalam 20,000KRW - 40,000KRW. Nak beli kat mana pulak, nanti next entry kita story-story ok? Kak Long dia tengok je. Dah melepasi zaman pakai backpack. Ekeke.





Winter coat, emerald colour. RM30! Murah. Ni pun mula-mula taknak beli, tapi sebab murah, my mom kata  ambik je lah. It's not mine anyway, my sister punya. Jual longgok-longgok je ni dekat Namdaemun Market. Click HERE for more info.











T-shirt I love Korea. Kalau  beli dekat Namdaemun Market, RM30, 3 pasang, white colour shirt. Kalau hitam, biru, merah ni, lupa lah pulak. Sebab ni my brothers yang beli untuk futsal team dia. Nama team tak boleh tahan, CHOI FC. Ahahah. Choiiiii sangatttt! I don't even have one. Sedeyh.





Sweater. Cute kan! The pockets. Hehe. Panas la tapi kalau pakai kat Malaysia. Sangat tak sesuai ok. Harga, lupa! Bring your own sunshine, so if you're looking for love? What does it mean? Motif sangat baju ni. Buat iols berpikir.





Ingat tak my blog entry on SWEATER ADA TELINGA?? Hahah. We found you, baby. 20,000KRW = RM60. So cute.





Winter jacket, for my little brother. Beli kat H&M. Tak ingat pulak berapa sebab dia beli dengan my parents. Berpecah kaedahnya time shopping sebab semua pun nak beli itu, nak beli ini. And the best part our guesthouse (Namsan Guesthouse 3) just in front of Myeongdong shopping street! Jalan kaki sajork 2 minit sampai. Sangat convenient. So can you imagine, tiap-tiap malam berkuntum dekat Myeongdong ni, from one shop to another. Cuci mata. Rindunyaaaa Seoul. Sobs.





Sweater lagi. Untuk adik laki sorang lagi pulak. Banyak sangat adiknya pun. Tsk tsk. Tapi ada adik-adik lelaki ni sangat best sebab they are protective of us, sisters. Hehe. Selalu suruh kakak-kakak dia jalan kat depan sebab takut jadi apa-apa. Padahal masa kecik-kecik dulu kita lah yang duk jaga dia. Hehe. Terbalik dah sekarang. So ok, yang ni beli dekat Uniqlo. Less than RM50. Tak ingat exact price. 





My spring trench coat finally :). Bought at Forever 21 for RM30 maybe? Tak ingat. Now I know what to wear for my Japan trip! Ehemmm. Nak beli tops semua tapi susah nak try walaupun ada tu harga dia RM15 je sebab malas nak masuk fitting room. I dress in layers ok so nak settlekan bukak semua baju pun berzaman sangat.  Surrender je la beli kat Malaysia. Tapi, I know we can't get that price in Malaysia. Sini mahal.




My new scarf to compliment my new trench coat. Boleh macam tu? Hehe. Ni 3,000KRW = RM9. Kat Forver 21 jugak. Menangis la duduk sana. Haha. Sebab tak sedar duit keluar. Tau-tau dah habis je. So sad.





Topi Kwang Soo. Kekeke. Kalau tengok Running Man, then tahulah apa iols duk bebel ni. Jenuh sangat nak cari topi macam ni. Nasib la jumpa. Kalau tak verangan je la my little brother nak pakai. Hihi. 





My new boots. Sobs. Kalau pergi mana-mana, tak sah kalau boots tak rosak. Memang tak pernah terfikir nak beli boots pun sebab dah ada. Tapi boots Phua Chu Kang yang pakai masa kat Nami Island tu, time-time tu lah dia nak rosak zip! Hahaha. So masa kat Nami Island pulau cinta tu my boots tak boleh zip. Ternganga je lah kat tepi tuh. Hahaha. Dalam gambar tak nampak sebab cover baik punya tapi kalau berjalan memang nampak le. Berlubang besaq kat tepi kaki. Ekeke. Bertabah je la. New fashion! So boots kat atas ni pun beli kat Forever 21. Harga dia 19,000KRW. Murah diknon. Pengsan akak. 

Ok end of Part I. Part II bakal menyusul. Esok training, kena tidur awal. 





Oh by the way kan, kalau ada sesiapa yang nak magnets and key-chain kat atas ni, drop me an email ok? The first five people to email me will receive one of those. Hehe.

UPDATE : Till my next giveaway yea. Habis sudah. :) I will send all the FMs and key-chain on Saturday.

fidajacob@yahoo.com

Good night :)



Labels: , ,



12:23 AM | 15 comments
Webmistress



Noor Rafidah Jacob
Fida Jacob
Selangor, MY
Chartered accountant
EY Tax Consultant
Kaplan Financial UK
IIUM Alumni
fidajacob@gmail.com

My Photo
For me to know, for you to find out



Media


UTUSAN (Citra Orang Muda)


HARIAN METRO


Featured in JOMJALAN.COM.MY


Malaysia International Tourism Bloggers Conference & Awards ‘MIBTCA’(Winner of Malaysia International Tourism Fashion Blog)


Wishlist


LADAKH


KOMODO ISLAND

 
MOROCCO


NEW YORK


ICELAND

Korean Shooting Locations


 

INCHEON AIRPORT GUESTHOUSE (WILL IT SNOW FOR CHRISTMAS)
SHINDO ISLAND (FULL HOUSE)
PETITE FRANCE (SECRET GARDEN)
YONGPYONG SKI RESORT (WINTER SONATA)
YANGPYEONG ENGLISH VILLAGE (BOYS OVER FLOWERS)
BUKCHON HANOK VILLAGE (PERSONAL TASTE)
NAMI ISLAND (WINTER SONATA)


Footprints

SINGAPORE 23/12/2009
JEJU 29/03/2010
SEOUL 31/03/2010
KRABI 03/10/2010
KK 22/01/2011
MABUL 21/05/2011
SIPADAN 22/05/2011
BANDUNG 02/10/2011
BEIJING 20/01/2012
SEOUL 06/02/2012
KUCHING 17/02/2012
PARIS 26/04/2012
HOLLAND 30/04/2012
BRUSSELS 02/05/2012
ITALY 03/05/2012
UK 06/05/2012
PHUKET cancelled
REDANG cancelled
SINGAPORE 15/09/2012
P'HENTIAN 05/10/2012
VIETNAM 03/12/2012
SEOUL 23/01/2013
JAPAN 23/03/2013
JAKARTA 22/05/2013
BANDUNG 24/05/2013
DUBAI 14/09/2013
TURKEY 16/09/2013
SPAIN 21/09/2013
SWISS 24/09/2013
BALI 08/11/2013
JAKARTA 11/12/2013
BANDUNG 13/12/2013
UMRAH 23/01/2014
HK 13/02/2014
SHENZHEN 16/02/2014
MACAU 18/02/2014
UK 23/02/2014


Travelogue


BEIJING 2012


KOREA 2012
Day 1
Day 2 (Part 1)
Day 3 (Part 1)
Day 4
Day 5 (Part 1)
Day 5 (Part 2)
Day 6 (Part 1)
Day 7 (Part 1)


KUCHING 2012


PARIS 2012
Day 1 & Day 2 (Part 1)
Day 1 & Day 2 (Part 2)
Day 3 (Part 1)
Day 3 (Part 2)
Day 3 (Part 3)


AMSTERDAM 2012


BRUSSEL 2012


VENICE 2012


ROME 2012


SCOTLAND 2012


LONDON 2012


SINGAPORE 2012


PULAU PERHENTIAN 2012


HO CHI MINH 2012


SEOUL 2013


JAPAN 2013


JAKARTA 2013


BANDUNG 2013


DUBAI 2013


TURKEY 2013


BARCELONA 2013


SWISS 2013


BALI 2013


Rewind


Follow Me


Previous

I WISH FOR...
GROUP PHOTO - KOREA 2013
MALAYSIA INTERNATIONAL TOURISM BLOGGERS CONFERENCE...
EARLY BIRTHDAY PRESENT :)
MAGIC BOULEVARD
SYOMIR IZWA FOR ZAWARA
WORDLESS WEDNESDAY - JAUH
THROWBACK HOLLAND
HOLIDAYS AT HOME
IF I HAD A CHANCE...


Label

Misc

CURRENTLY WATCHING

RUNNING MAN



SEHANGAT ASMARA

JUST
FINISHED



TENTANG DHIA

Music



Links

Facebook
Cari Forum
Soompi
Ockoala
Dramabeans
Rebel Souls
EY Malaysia

Credit

designer: Stephanie (kyuusho)
banner: sweetsugar

OLDER POSTS | NEWER POSTS