US AT KOREAN TRADITIONAL HOUSE
Tuesday, February 26, 2013





Hello anyong! Hehe.

Hmmm, now I'm working, at home. Too bad. Midnight dah ni. Tapi kerja banyaknya ya ampun! So... peak period really has came too early this year. Bencinya uols. Too many things on my table. Serabut sangat. Lepas satu, satu. Sobs. Bertabahla Fida.

Ok tapi takpe. Besok sambung. Hehe. Bila la agaknya boleh cerita pasal trip Korea 2013 ni. Kaedahnya sekarang, trip Korea 2012 pun belum habis membebel. Hahah, Busy sangat kah iols ni? Busy benda tak berfaedah plus mahlas. Keke.

Letak gambar lah dulu. Hehe. Perhaps, the most important trip for a family vacation is; remember to take photos! Hahaha. Bosan-bosan boleh tengok balik. Reminiscing memories gitu konsep dia.





Keke. Abah boleh buat Korean favorite pose ok. Jangan tak tahu haritu dia buat tangan di dada mata ke atas! Muahaha. Entah mana belajar entah. Banyak sangat tengok Johan kat Astro Warna la nih. Tsk Tsk tsk. But then, I loveee this picture. Hehe.





My soul sister. Rindunya trip for two, just with her. Kadang-kadang kalau datang time meroyan dia tu, mula lah dia ajak Kak Long dia bercuti mana-mana berdua. Ekeke. Dating katanya. 





#INISEMUAPOYO! Enough said. Hahahaha. Verangan laaaaaaaa dia neh siap sunglass bagai. KOYAAAA! Hahaha.





Hehe. Happy belated birthday Lukman! Semalam, 25 February. We were born on the same month!





Last one my baby brother! Hahaha. Sorry lah adik, age gap jauh sangat, so Kak Long memang still anggap adik as my little brothah. Keke. Walaupun he's taller than me! 

By the way, haritu ada mentioned HERE yang someone has lost the passport kan? Berita tergempar  my abah bagitahu kejap tadi, passport tu ade je tersengih dalam bag!!! Hahahahaha. Aaaaa kalau dah namanya nak dijadikan cerita kan. Sengals sangat. Masalahnya masa kat airport tu semua orang dah tolong cari dalam bag yang satu itu, nan hado. Sungguh ni. Berpeluh-peluh sangat semua orang time tu. Dah la dengan berjacket bagaiiii. Airport fashion katanya. Haha whatever. Tapi memang tak jumpa pun passport tu. Ni suddenly ada balik dalam bag? How come?? After a monthhh??? Haih.

Good night. I hope for a better day, today :)


Labels: ,



1:52 AM | 8 comments
Webmistress



Noor Rafidah Jacob
Fida Jacob
Selangor, MY
Chartered accountant
EY Tax Consultant
Kaplan Financial UK
IIUM Alumni
fidajacob@gmail.com

My Photo
For me to know, for you to find out



Media


UTUSAN (Citra Orang Muda)


HARIAN METRO


Featured in JOMJALAN.COM.MY


Malaysia International Tourism Bloggers Conference & Awards ‘MIBTCA’(Winner of Malaysia International Tourism Fashion Blog)


Wishlist


LADAKH


KOMODO ISLAND

 
MOROCCO


NEW YORK


ICELAND

Korean Shooting Locations


 

INCHEON AIRPORT GUESTHOUSE (WILL IT SNOW FOR CHRISTMAS)
SHINDO ISLAND (FULL HOUSE)
PETITE FRANCE (SECRET GARDEN)
YONGPYONG SKI RESORT (WINTER SONATA)
YANGPYEONG ENGLISH VILLAGE (BOYS OVER FLOWERS)
BUKCHON HANOK VILLAGE (PERSONAL TASTE)
NAMI ISLAND (WINTER SONATA)


Footprints

SINGAPORE 23/12/2009
JEJU 29/03/2010
SEOUL 31/03/2010
KRABI 03/10/2010
KK 22/01/2011
MABUL 21/05/2011
SIPADAN 22/05/2011
BANDUNG 02/10/2011
BEIJING 20/01/2012
SEOUL 06/02/2012
KUCHING 17/02/2012
PARIS 26/04/2012
HOLLAND 30/04/2012
BRUSSELS 02/05/2012
ITALY 03/05/2012
UK 06/05/2012
PHUKET cancelled
REDANG cancelled
SINGAPORE 15/09/2012
P'HENTIAN 05/10/2012
VIETNAM 03/12/2012
SEOUL 23/01/2013
JAPAN 23/03/2013
JAKARTA 22/05/2013
BANDUNG 24/05/2013
DUBAI 14/09/2013
TURKEY 16/09/2013
SPAIN 21/09/2013
SWISS 24/09/2013
BALI 08/11/2013
JAKARTA 11/12/2013
BANDUNG 13/12/2013
UMRAH 23/01/2014
HK 13/02/2014
SHENZHEN 16/02/2014
MACAU 18/02/2014
UK 23/02/2014


Travelogue


BEIJING 2012


KOREA 2012
Day 1
Day 2 (Part 1)
Day 3 (Part 1)
Day 4
Day 5 (Part 1)
Day 5 (Part 2)
Day 6 (Part 1)
Day 7 (Part 1)


KUCHING 2012


PARIS 2012
Day 1 & Day 2 (Part 1)
Day 1 & Day 2 (Part 2)
Day 3 (Part 1)
Day 3 (Part 2)
Day 3 (Part 3)


AMSTERDAM 2012


BRUSSEL 2012


VENICE 2012


ROME 2012


SCOTLAND 2012


LONDON 2012


SINGAPORE 2012


PULAU PERHENTIAN 2012


HO CHI MINH 2012


SEOUL 2013


JAPAN 2013


JAKARTA 2013


BANDUNG 2013


DUBAI 2013


TURKEY 2013


BARCELONA 2013


SWISS 2013


BALI 2013


Rewind


Follow Me


Previous

THE JOY OF SWIMMING
MINIATURE COLOSSEUM
THROWBACK THURSDAY - PULAU PERHENTIAN
KOREA GRAND SALE 2013 - PART I
I WISH FOR...
GROUP PHOTO - KOREA 2013
MALAYSIA INTERNATIONAL TOURISM BLOGGERS CONFERENCE...
EARLY BIRTHDAY PRESENT :)
MAGIC BOULEVARD
SYOMIR IZWA FOR ZAWARA


Label

Misc

CURRENTLY WATCHING

RUNNING MAN



SEHANGAT ASMARA

JUST
FINISHED



TENTANG DHIA

Music



Links

Facebook
Cari Forum
Soompi
Ockoala
Dramabeans
Rebel Souls
EY Malaysia

Credit

designer: Stephanie (kyuusho)
banner: sweetsugar

OLDER POSTS | NEWER POSTS