I'M TIRED!
Wednesday, July 11, 2012


My eyes are tired.
My mind is tired.
My body is tired.
So just go to bed, why don’t you?!
12.30 midnight. Baru balik office! And the best part, I pergi langgar gate kat rumah. Ni bukan kali pertama okey. Gate ada surau tepi jalan pun I pernah terlanggar. Hmm. Gate rumah, first time la ni. So now gate tak boleh bukak. And my car, ada scratch yang banyak kat body dia. Kesian. Kesian sangat.

And now, I can’t just shut my brain off. So, macam mana nak tidur ni. Terbayang-bayang. Sob sob. Bagai ditatang minyak yang penuh I jaga dia. Calar jugak akhirnya. My mom kata kalau tak nak calar, jangan bawak kereta pergi mana-mana. Haha. Pergi balut kereta tu. Tapi tak marah pulak dia sebab I langgar gate. Bedebum bunyinya tadi. Accident involving both your car and your house can be extremely inconvenient and embarrassing ok!

Abah je membebel sikit. Dia kata “Dah kenapa pergi langgar gate?” And I kata, “Tak perasan nak brake tapi tertekan minyak”. Lepastu dia kata lagi, “Dah balik pukul 12 malam, memang la semua benda pun tak perasan”. I diam, tak tahu nak kata apa. After few seconds, “Kerja Ida banyak sangat :(” Tone suara dah lain dah ni sebab rasa down and rasa nak nangis je. Hmmm.


Hahaha, matilah baru dekat Page 1. How?

Lepastu my dad diam, sebab dia pun kesian sebenarnya tengok anak dia ni. Dia tahu setiap kali balik rumah, anak dia yang ni akan membebel kerja banyak lah, camne nak buat lah, apa lah. He knows that. Semua satu family pun tahu. Adik-adik pun tahu kaklong dia busy gila neh kalah PM katanya. Sob sob. Bertabah je lah.

Then, abah terus suruh pergi makan ada murtabak Singapore kat rumah. Ekeke. Besarnya murtabak! Sebab tengah down and stress, I makan jugak walaupun pukul 12 tengah malam dah ni. Lepastu terfikir, oh no I’m on diet!

Fida, atau sebenarnya kau harus lari ke hutan, dan belok ke pantai?

I’m tired of thinking, and not thinking.
I’m just tired today.
I’m just being me.
And…
I missed Holland.



Time to sleep. Good night!

Labels: , ,



2:13 AM | 3 comments
Webmistress



Noor Rafidah Jacob
Fida Jacob
Selangor, MY
Chartered accountant
EY Tax Consultant
Kaplan Financial UK
IIUM Alumni
fidajacob@gmail.com

My Photo
For me to know, for you to find out



Media


UTUSAN (Citra Orang Muda)


HARIAN METRO


Featured in JOMJALAN.COM.MY


Malaysia International Tourism Bloggers Conference & Awards ‘MIBTCA’(Winner of Malaysia International Tourism Fashion Blog)


Wishlist


LADAKH


KOMODO ISLAND

 
MOROCCO


NEW YORK


ICELAND

Korean Shooting Locations


 

INCHEON AIRPORT GUESTHOUSE (WILL IT SNOW FOR CHRISTMAS)
SHINDO ISLAND (FULL HOUSE)
PETITE FRANCE (SECRET GARDEN)
YONGPYONG SKI RESORT (WINTER SONATA)
YANGPYEONG ENGLISH VILLAGE (BOYS OVER FLOWERS)
BUKCHON HANOK VILLAGE (PERSONAL TASTE)
NAMI ISLAND (WINTER SONATA)


Footprints

SINGAPORE 23/12/2009
JEJU 29/03/2010
SEOUL 31/03/2010
KRABI 03/10/2010
KK 22/01/2011
MABUL 21/05/2011
SIPADAN 22/05/2011
BANDUNG 02/10/2011
BEIJING 20/01/2012
SEOUL 06/02/2012
KUCHING 17/02/2012
PARIS 26/04/2012
HOLLAND 30/04/2012
BRUSSELS 02/05/2012
ITALY 03/05/2012
UK 06/05/2012
PHUKET cancelled
REDANG cancelled
SINGAPORE 15/09/2012
P'HENTIAN 05/10/2012
VIETNAM 03/12/2012
SEOUL 23/01/2013
JAPAN 23/03/2013
JAKARTA 22/05/2013
BANDUNG 24/05/2013
DUBAI 14/09/2013
TURKEY 16/09/2013
SPAIN 21/09/2013
SWISS 24/09/2013
BALI 08/11/2013
JAKARTA 11/12/2013
BANDUNG 13/12/2013
UMRAH 23/01/2014
HK 13/02/2014
SHENZHEN 16/02/2014
MACAU 18/02/2014
UK 23/02/2014


Travelogue


BEIJING 2012


KOREA 2012
Day 1
Day 2 (Part 1)
Day 3 (Part 1)
Day 4
Day 5 (Part 1)
Day 5 (Part 2)
Day 6 (Part 1)
Day 7 (Part 1)


KUCHING 2012


PARIS 2012
Day 1 & Day 2 (Part 1)
Day 1 & Day 2 (Part 2)
Day 3 (Part 1)
Day 3 (Part 2)
Day 3 (Part 3)


AMSTERDAM 2012


BRUSSEL 2012


VENICE 2012


ROME 2012


SCOTLAND 2012


LONDON 2012


SINGAPORE 2012


PULAU PERHENTIAN 2012


HO CHI MINH 2012


SEOUL 2013


JAPAN 2013


JAKARTA 2013


BANDUNG 2013


DUBAI 2013


TURKEY 2013


BARCELONA 2013


SWISS 2013


BALI 2013


Rewind


Follow Me


Previous

PARIS (DAY 1 & DAY 2) – PART 2
PARIS (DAY 1 & DAY 2) – PART 1
PETITE FRANCE (DAY 3)
NAMDAEMUN, GWANJANG MARKET & DONGDAEMUN (DAY 6)
KOREA - FULL HOUSE (DAY 2)
DUMPLING SOUP
KOREA - INCHEON AIRPORT GUESTHOUSE (DAY 1)
MIHUN SUP UTARA & TRIFLE
SPICY THAI BEEF SALAD (YAM NUA) & BUBUR PULUT HITA...
FIRST ENTRY


Label

Misc

CURRENTLY WATCHING

RUNNING MAN



SEHANGAT ASMARA

JUST
FINISHED



TENTANG DHIA

Music



Links

Facebook
Cari Forum
Soompi
Ockoala
Dramabeans
Rebel Souls
EY Malaysia

Credit

designer: Stephanie (kyuusho)
banner: sweetsugar

OLDER POSTS | NEWER POSTS